Dolar 32,5106
Euro 34,9119
Altın 2.421,46
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

YENİ KARAR!

Samsun’da ‘Cinsel istismar’ suçundan 33 yıl hapis cezası alan 78 yaşındaki adam ile ilgili adli kontrol şartıyla ‘ev hapsi’ cezası verildi

YENİ KARAR!
REKLAM ALANI
20 Ocak 2022 16:55

Samsun’da tutuklu olarak yargılandığı mahkemece ‘cinsel istismar’ suçundan toplam 33 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan 78 yaşındaki şahsın yaşı ve hastalıkları göz önünde bulundurularak elektronik kelepçe takılmak suretiyle ev hapsine ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

33 YIL 1 AY 15 GÜN HAPİS YATACAKTI
Samsun‘un Atakum İlçesinde 3 yıl boyunca, olay tarihinde ’15 yaşındaki olan kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu’ iddia edilen 78 yaşındaki H.B., 2019 Aralık ayında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.B. hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Tutuklu olarak yargılanan H.B. “nitelikli cinsel istismar” suçundan 28 yıl 1 ay 15 gün hapis ve “alıkoymak” suçundan da 5 yıl olmak üzere toplam 33 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

AVUKATI ‘TAHLİYESİNİ’ İSTEDİ
H.B.’nin avukatı Ata Giritli müvekkilinin 78 yaşında olduğunu ve yaşına bağlı çeşitli hastalıklarının mevcut olduğunu ileri sürerek, “Türkiye‘de idam 2001 yılından kaldırıldı ve 2/14 yılında kesin olarak kaldırıldı. Bu davada verilen ceza müvekkilimin yaşı itibarıyla, bulunduğu durum itibarıyla idam kararı gibi olacaktır. Adalet Bakanlığının ve tüm dünyadaki hukuk uygulamaları göz önünde tutularak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep ediyorum” dedi.

KELEPÇE TAKILARAK EVİNE GÖNDERİLDİ
Mahkeme, yaşlı adamın yaşı ve hastalıkları itibarıyla adli kontrol şartıyla tahliyesine ve elektronik kelepçe takılarak ev hapsine karar verildi.

YENİDEN HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Avukat Ata Giritli kararı İstinaf Mahkemesine taşıdı. 3. Ceza Dairesi ise H.B.’nin yargılanmasıyla ilgili dava dosyasını inceleyerek iddianamesindeki bazı eksiklikler dolayısıyla yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetti. H.B.’nin Mayıs ayında yeniden hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.