Dolar 32,3605
Euro 34,7733
Altın 2.394,83
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

‘YENİ MESLEK YASASI ŞART!’

EĞİTİM-SEN Samsun Şube Başkanı Ersin Gür, “Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilmeli, eğitimcilerin sorunlarını çözen yeni bir meslek yasası çıkarılmalıdır” dedi

‘YENİ MESLEK YASASI ŞART!’
REKLAM ALANI
6 Ekim 2023 17:33

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(EĞİTİM-SEN) Samsun Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan Şube Başkanı Ersin Gür, eğitimcilerin, sorunlarına çözüm getirecek bir ‘meslek yasası’na ihtiyacı olduğunu söyledi.

EĞİTİM-SEN Samsun Şube Başkanı Ersin Gür.

AYRIMCILIK VE EŞİTSİZLİK ARTTI
EĞİTİM-SEN’de üye Esra Marta’nın sunumuyla başlalar, slayt gösterisiyle devam eden etkinlikte Şube Başkanı Ersin Gür açılış konuşması yaptı. Ersin Gür, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Türkiye’de öğretmenler, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren politika ve uygulamalarla karşılamaktadır. Eğitimin kamusal halkçı yanını yok etmek isteyen siyasi iktidar eğitimi piyasada alınır satılır bir hizmet haline getirirken aynı zamanda öğretmenlik mesleğinin de toplumsal işlevini aşındırarak, eğitimi ve öğretmenliği piyasasının işlevsel bir aracı haline getirmek istiyor.

ÖZEL SEKTÖR VE AĞIR SÖMÜRÜ DÜZENİ
Türkiye ekonomisinde yaşanan ekonomik kriz AKP hükümetinin yaptığı tercihlerle daha da derinleşmiş. Krizin tüm yükünün çalışanların ve dar gelirlilerin üstüne yıkılması, tüm toplumsal kesimlerde olduğu gibi, sayıları 1 milyonu aşkın eğitim ve bilim emekçisinin çalışma ve yaşam koşullarını ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Öğretmenlerin, yardımcı personelin ve memurların aldıkları maaşlar, insanca bir yaşam seviyesinin yanına bile yaklaşamamaktadır.
Güvencesizliğin, kuralsızlığın tehdidi altında yaşayan ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerimizin; özel okul patronlarının insafına bırakılmış piyasa koşullarında ağır sömürü altında çalıştırılan özel sektör öğretmenlerimiz ve diğer eğitim emekçilerinin mesleki ekonomik ve özlük sorunlarını görmeyen duymayan Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin tüm başarısızlıklarını eğitim çalışanların üzerine yıkacak şekilde hareket etmektedir.

İMAMLAR, MESLEK İTİBARINA SALDIRI
Yapılan her düzenleme her söz öğretmenlerin mesleki itibarını zedeleyen bir anlayışla yapılmaktadır. Bugün sınav yaparak kariyer basamaklarını dayatan bu zihniyet, ÇEDES projesiyle de manevi danışman adıyla imamlardan ve din görevlilerinden oluşan bir kesimi okullarımızda görevlendirmek istenmesi mesleki itibarımıza yönelik bir saldırıdır. Çocuklarımızı eğitmeleri için emanet ettiğimiz Millî Eğitim Bakanlığı, ÇEDES projesiyle, başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, dini vakıf , dernekler cemaat ve tarikatlarla ilişkili pek çok kuruluşla çok sayıda iş birliği protokolü imzalamış, okullarımızı dini dernek ve cemaatlerin cirit attığı alanlar haline getirmiştir.

ÖNLÜKLERİ İADE EDECEĞİZ
ÇEDES vb. projeler başta olmak üzere, eğitim emekçilerini ayrıştıracak ve haklarımıza yönelik yeni saldırıların zeminini oluşturacak bir adım olarak görüyor, 24 Kasımda dağıtacakları önlükleri kendilerine iade edeceğimizi şimdiden ilan ediyoruz.”

Üye Sedat Durmuş ve Berk Lokumcu’nun şiir ve müzik dinletisiyle devam etkinlik emekli olan üyelere plaket töreninin ardından kokteylle sona erdi. Etkinliğe Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.