Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

‘YENİ VİZYON ŞART!..’

Samsun’da OMÜ Vakfı’nın olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Rektör Yavuz Ünal, “Vakfın kuruluş gayesi zengin olana avantaj sağlamak değil, imkânı kıt olana destek olmaktır” dedi

‘YENİ VİZYON ŞART!..’
REKLAM ALANI
28 Mart 2023 20:37

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı’nın 40’ıncı Olağan Genel Kurul Toplantısı, OMÜ Üst Yönetiminin katılımıyla yapıldı. Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimde Vakfın mevcut Başkanı Prof. Dr. İdris Varıcı tekrar başkanlığa seçilirken Yönetim Kurulunda bazı isimler değişerek yeni isimler yer aldı.

OMÜ YÖNETİMİZ VE AKADEMİSYENLER
Kolejin Konferans Salonu’ndaki toplantıda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren ile Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Üniversite Genel Sekreteri ve OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. İdris Varıcı, Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri ile akademisyenler bir araya geldi.

BÜTÇE, TEŞEKKÜRLER, GELİR TABLOSU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan OMÜ Vakfı 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Divan Heyeti Başkanlığını Refik Moral üstlendi. Toplantının başlangıcında bir önceki Yönetim Kurulunun faaliyet raporu oylanarak kabul edildi. Toplantıda seçim öncesinde OMÜ Genel Sekreteri ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. İdris Varıcı, Vakfın bütçesi ve iktisadi teşekkülleri, gelir tablosu, personel sayısı vb. konular hakkındaki verileri katılımcılarla paylaştı.

‘2 İŞLETMEYE HİÇBİR İŞÇİ ALINMADI
Vakfın iktisadi işletmelerinde önemli ölçüde tasarruf sağladıklarına işaret eden Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, “Hâlihazırda OMÜ Vakfına ait 2 iktisadi işletmemiz bulunmakta. İşletmelerimizden birisi kantin ve kafeteryaları barındıran OMKAN, bir diğeri ise OMEK eğitim kurumu. Bu iş yerlerinde ticari faaliyetimize devam ediyoruz. Bu iktisadi işletmelere, maliyetten kısmak için 2022 yılında tam zamanlı olarak hiçbir işçi alınmadı” dedi.

REKTÖR ÜNAL: VAKIF KENDİNİ TOPARLADI
Ardından söz alan Rektör Ünal ise gelecek perspektiflerinde Vakfa bir rol biçtiklerini vurgulayarak, “Üniversiteyi güçlendirmek için kurulan Vakfın, görevini büyük oranda gerçekleştirdiğini görüyoruz. Vakıf, Üniversite etkinliklerine katkı sağlayan bir yapıya kavuştu. Gelinen nokta da Vakfın kendini toparladığını görüyoruz. Vizyonu daha ileriye taşımak için çok elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız” diye konuştu.

ZENGİNE AVANTAJ DEĞİL YOKSULA DESTEK
Rektör Ünal, konuşmasının devamında ayrıca, “Artık yeni bir vizyona ihtiyaç var. Vakfın kuruluş gayesi zengin olana avantaj sağlamak değil, imkânı kıt olana destek olmaktır. O yüzden buranın herhangi bir taraf ve özel gaye için kullanılmasına imkân verilmedi, bundan sonra da verilmeyecek” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.