Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

YENİ YOL HARİTASI!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Lokasyon ve insan kaynağı bakımından köklü ve güçlü olan OMÜ’nün, var olan potansiyelini dışarıya yansıtmasını ve hak ettiği yerde olmasını arzu ediyoruz” dedi

YENİ YOL HARİTASI!
REKLAM ALANI
21 Şubat 2021 15:50

OMÜ üst yönetimi, üniversitenin uluslararası standartlarda dergi ve kitap yayını için yapılması gerekenleri konuşmak, yürütülen çalışmalarda gelinen noktayı ve düşünülen projeleri paylaşmak üzere ilgili akademisyenlerle Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

YENİ BİR YOL HARİTASI
Toplantıda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, OMÜ’den çıkan kitap, dergi, makale, tez gibi yayınların durumu hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Üniversitenin yayın sayısının ve kalitesinin artması için belirledikleri hedefleri ve yaptıkları çalışmaları paylaşan Rektör Ünal ve Rektör Yardımcısı Batuk, ilgili akademisyenlerin görüş ve önerilerini alarak bu alanda Üniversitenin ivmesini yukarıya taşıyacak bir yol haritası belirleyeceklerini açıkladı.

PROJE BÜTÇESİ 5 KAT ARTIRILDI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, bir üniversitenin nitelikli olarak algılanmasına neden olan unsurlardan birinin, o üniversiteden çıkan uluslararası nitelikte yayın sayısı olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Lokasyon ve insan kaynağı bakımından köklü ve güçlü olan OMÜ’nün, var olan potansiyelini dışarıya yansıtmasını ve hak ettiği yerde olmasını arzu ediyoruz. Yayın konusunda bir sıçrama yapmamız gerekiyor. Projelerle alakalı bir çalışmamız oldu. Üniversitenin proje bütçesini 5 kat yükselterek 15 milyon TL’ye çıkardık. Bu bütçe nitelikli proje olması durumunda 10 milyon TL daha arttırılabilir. Ayrıca eğitim alanında da ciddi bir revizyona girdik ve OMÜ’nün tercih sıralamasında mevcut yerinden en az yüzde 50 öne çıkmasını hedefliyoruz. Bu hedefimizin de 2 yıl içerisinde gerçekleşmesini ön görüyoruz. Aynı bağlamda Üniversitemizden çıkan yayınlarla ilgili de bir revizyona ihtiyacımız var.”

‘HER BİRİM, ÖRNEK OLMALI’
OMÜ’nün kuruluş yılıyla denk eski ve köklü dergileri olduğuna da işaret eden Rektör Ünal, “Teknolojinin ilerlediği ve bilginin sürekli güncellenmesi gereken yeni dünyada, eski usulle devam edildiğinde bütün kapılar yüzümüze kapanır. Arzumuz öncelikle mevcut dergilerin revizyonunu yaparak iyileştirilmesini sağlamak. Bu revizyonu da sadece fakültelerimize ve birimlerimize bırakmadan beraber yapacağız. Alt yapı, insan kaynağı ve rehberlik desteği başta olmak üzere bu konuda tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Her birimimizin, uluslararası standartlarda ve Türkiye’deki emsallerine örnek olacak düzeyde yayın hayatına kavuşmasını istiyoruz” diye konuştu.

OMÜ’deki akademisyen sayısına denk yayın sayısı üretilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Ünal, “Yayın alanında yaptığımız çalışma sonucunda her bir akademisyenimizin yılda en az bir yayın üretmesini ve üniversitemizde üretilen yayın sayısının her yıl artmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüş ve önerilerin sunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.