Dolar 32,2852
Euro 34,6790
Altın 2.403,67
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

YEREL SEÇİMLER VE BAFRA’DA ÜLKÜCÜLER

YEREL SEÇİMLER VE BAFRA’DA ÜLKÜCÜLER
REKLAM ALANI
3 Kasım 2023 14:40

Yıl 1994…MHP ilçe başkanı Hamdi Yıldız başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri ve ülkücüler sabahlara kadar gerektiğinde bayrak asmış, afiş yapıştırmış,  mahalle mahalle köy köy vatandaşları ziyaret etmiş, bütün ülkücülerle bir ve beraber olmuşlardı.

Görünen herkesin emeği ve alınteri ile merhum Hasan Aslan Bafra belediye başkanı olmuştu. Ülkücü hareketin 1960’li yıllardan itibaren verdiği onurlu ve kahramanca mücadelesi ile birleşen o günkü  mücadele ile MHP tarihinde Bafra’da ilk defa belediye başkanlığını kazanmıştı.

Ülkücü hareket bunu 1999 yılında bir kere daha başaracak ve üstüne üstelik Ahmet Aydın, MHP Samsun Milletvekili olacaktı.  MHP bu şekilde  başarısını taçlandırmıştı.

Bafra insanının genel kanaatinin Ülkücülerin birlik ve beraberlik içinde başaramayacağı hiç bir şey olmadığı yönündedir.

Çünkü temelleri sağlamdır. Şehitleri ve gazileri vardır. Dualıdır. Yusufiyeliçilekesleri vardır. Merttir. Destan yazan kahramanları vardır. Alçak gönüllüdürler. Öğretmenleri vardır.  idealisttir.  İşçileri vardır. Fedakârdır. Esnafları vardır. Cömerttir. Köylüleri vardır. Yüreklidir. Gençleri vardır Korkusuzdur. Bürokrat ve memurları vardır. Dürüsttür. Yöneticileri vardır çalışkandır. Asenaları vardır. Nene Hatundur.

Kısacası her ülkücü Bafranın güzel insanları ile aynı özellikler içindedir. Ülkücüler Bafra’nın her insanı ile barışık, her insanının gönlüne girmeyi başarmıştır. Birlik ve beraberlik içinde yine kazanacak güçtedir.

Ülkücülerin aklının ve  fikrinin bu yöne odaklandığını görüyor ve sohbetlerinin yapıldığını duyuyoruz. Bunun nasıl bir sonuç vereceğini ancak zamanla görmek mümkün olacaktır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.