Dolar 32,5224
Euro 34,8341
Altın 2.474,48
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

‘YÖNETİM VE GİRİŞİMCİLİK’ DERSİ!..

Öğretim Üyesi Dr. Duygu Hıdıroğlu’nun, iş dünyasında ortaya çıkan sorun ve belirsizlikliklere ışık tutacak kitabı, Nobel Kitabevi tarafından yayınlandı

‘YÖNETİM VE GİRİŞİMCİLİK’  DERSİ!..
REKLAM ALANI
9 Şubat 2021 18:27 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2021 18:58

Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkez Müdürü Öğretim üyesi Dr. Duygu Hıdıroğlu’nun ‘Covid-19 Döneminde Yönetim ve Girişimcilik’ adlı kitabı, Nobel Kitabevi tarafından satışa sunuldu.

TÜKETİCİ İHTİYAÇLARI DEĞİŞTİ

COVID-19 salgınını, ‘2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra dünya ekonomisine en büyük darbeyi vuran kritik gelişme’ olarak nitelendiren Dr. Duygu Hıdıroğlu, “Küçük, orta ve büyük sınıf işletmeler ve girişimcilik faaliyetleri COVID salgınından büyük ölçüde etkilenmiştir.

Bu dönemde, tüketicilerin çoğunun ihtiyaçları ile tüketici davranışları değişmiştir. COVID-19 salgınının gelişiminin hâlâ bir belirsizlik içinde seyrettiği göz önünde bulundurulursa, ekonomide son dönemde yaşanan sıkıntıların henüz hayatta kalmaya çalışan işletmeler üzerinde zamanla olumsuz bir yansıma etkisi oluşturması ve ekonomilerin daha sıkıntılı bir döneme girmesi kaçınılmaz olacaktır” dedi.

SALGINDA İŞLETME STRATEJİSİ

‘COVID-19 Döneminde Yönetim ve Girişimcilik’ kitabının, girişimcilere ve işletme yöneticilerine, işletme faaliyetlerini ve stratejilerini, örgütsel süreçleri ve girişimcilik faaliyetlerini salgınla birlikte yeni ortaya çıkan koşullara nasıl adapte edebilecekleri hakkında yararlı ve önemli bilgiler vermek amacıyla kaleme aldığını ifade eden Dr. Hıdıroğlu, şöyle devam etti:

“Kitap, COVID-19 Döneminde Ekonomi ve İşletme Yönetimi, İşletmelerde Stratejik Yönetim, İşletmelerde Örgüt Yönetimi, İşletmelerde Bilgi Yönetimi ve Girişimcilik olmak üzere 5 ana bölümden oluşmaktadır. Kitapta, COVID-19 döneminde gelişen ihtiyaçlara cevap verebilen işletme yönetim süreçlerinin ve girişimcilik faaliyetlerinin başarılı şekilde sürdürülebilmesi için işletmelerin geliştirdiği başarılı stratejik uygulama örneklerine yer verdim.”

İŞ DÜNYASINA ÖNEMLİ KATKI
Dr. Duygu Hıdıroğlu’nun eserinin, COVID-19 döneminde iş dünyasında ortaya çıkan sorun ve belirsizliklerin giderilmesine ve bu olumsuzlukların girişim fırsatlarına dönüştürülmesine yönelik önemli stratejik önerileri içermesinden dolayı akademik literatüre ve iş dünyasına önemli katkılar sunması bekleniyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.