Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

YUSUF ZİYA YILMAZ SEL BÖLGESİNDE ‘EN BÜYÜK TESELLİMİZ…’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Ordu’da sağanak sonrası incelemelerde bulundu

YUSUF ZİYA YILMAZ SEL BÖLGESİNDE  ‘EN BÜYÜK TESELLİMİZ…’
REKLAM ALANI
9 Temmuz 2023 18:05

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Ordu’daki sağanak yağışa ilişkin, “Çok şükür can kaybı yok, can kaybının olmaması büyük tesellimizdir” dedi.

TAŞKIN SAHASINDA İNCELEME
Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile taşkın meydana gelen Bülbül Deresi ve Taşbaşı Mahallesi’nden Sırrıpaşa Caddesi’ne bağlanan noktada incelemelerde bulunan Yılmaz, Ordululara geçmiş olsun dileklerini iletti.

YUSUF ZİYA YILMAZ

SAMSUN, RİZE VE TRABZON’DA
Ekiplerin gece saatlerinden itibaren durumu kontrol altına aldığını aktaran Yılmaz, taşkınların getirdiği çamur ve taş birikintilerinin temizlenmeye başladığını söyledi. Yılmaz, bu afetlerin küresel ısınmanın sonucunda olan kontrolsüz yağışlar olduğuna dikkati çekerek, bugün Bartın’da, Zonguldak’ta, geçen hafta Samsun’da, öncelerinde ise Rize’de, Trabzon’da buna benzer sel ve heyelan olaylarıyla hep karşılaşıldığını aktardı.

YUSUF ZİYA YILMAZ

SUYUN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI
Bu olaylar karşısında bilincin gelişmesi gerektiğin vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O da şu, dere yataklarına fazla müdahale etmememiz lazım. Dere yataklarına yaptığımız sanat yapılarını, dere yatağının su taşıma kapasitesini sınırlayacak yapılar yapmamamız lazım. Bunun dışında da mevcut deşarj noktalarında, yani suyun denizle buluştuğu noktalarda da, suyun deniz ile rahat buluşmasını sağlayacak olan kesitleri büyük tutmamız lazım. Bir de memba taraflarında yatak suyu toplamaya başladığında yağış debisiyle birlikte yukarıda su harekete geçtiğinde önüne ne kattıysa getirir, yağışsız günlerde suyun önüne çıkacak şeyleri suyun önünden kaldırmak lazım. Eğer kaldırmazsak su önüne konmuş olan şeyleri alır aşağıya getirir ve getirdiği yerlerde menfezlerin kesitlerini daraltır. Ama bu küresel ısınmayla karşılaştığımız bu hadiseler bize bunların hepsinin yapılması gerektiğine dönük olan bilincimizi biraz daha kuvvetlendiriyor.”

‘ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBI YOK’
Yusuf Ziya Yılmaz, “Çok şükür can kaybı yok, can kaybının olmaması büyük tesellimizdir. Can kaybı da olabilirdi, bugün belki bu kadar rahat konuşamıyor olabilirdik, belki şimdi bir cenaze namazında, ikindi namazına müteakip kalkacak olan bir cenazenin başında olabilirdik. O bakımdan şükürler olsun. Bu semavi bir afet, yağış, olacak bunlar, Allah beterinden saklasın” diye konuştu.

Maddi kayıpların telafisinin mümkün olduğunu ifade eden Yılmaz, buna benzer afetlerin olmaması için de alınması gereken tedbirleri asla ihmal etmeyeceklerini kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.