Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘ZABITA İLE FİYAT MI DÜŞER?’

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, üretici ile tüketici arasındaki makasın iyice açıldığını söyledi

‘ZABITA İLE FİYAT MI DÜŞER?’
REKLAM ALANI
31 Ocak 2023 21:08

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuştu. Üreticilerin de tüketicilerin de kısacası hiç kimsenin yaşanan yüksek fiyatlardan memnun olmadığını hatırlatan Yaşar, üreticiye destek sağlamadan fiyatların düşmeyeceğini bildirdi.

'ZABITA İLE FİYAT MI DÜŞER?'

‘ZABITAYLA OLMAZ’: Bedri Yşaar, üreticilere destek sağlanmadan Türkiye genelindeki fiyat enflasyonunun düşmeyeceğini belirterek, “Zabıta ya da kolluk güçleri ile fiyatlar düşürülemez” dedi.

KİMSE MEMNUN DEĞİL
Bedri Yaşar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Yani bugün Kumluca’daki toptancı halinden çıkan mal Ankara’da Esat Pazarı’na ulaştığı anda rakamlar arasında bir uçurum oluşuyor. Bu işten ne üretici memnun ne de satıcı memnun durumda. Bundan en fazlada doğal olarak tüketicilerimiz etkilenmektedir.Yıllardır söylüyoruz. Fiyatları düşürmek için girdiler aşağıya çekilmelidir. Bunun içinde üretici mutlaka özellikle mazot, gübre ve nakliye gibi konusunda desteklenmelidir. Nakliyede en büyük etken yüksek akaryakıt fiyatlarıdır.Yüksek nakliye fiyatlara zam olarak yansıyor. 1 kilo peynir 150 TL’den başlıyor. Domates fiyatları yine 35-40 TL’ye dayandı. Bırakın peyniri, domatesi kuru soğanın kilosu bile 10 bin TL olmuştur.

ZABITA İLE FİYATLAR DÜŞMEZ
Öncelikle üreticilere ucuz mazot desteğinin sağlanması gerekmektedir. Zabıta ve kolluk güçleri ile yüksek fiyatların düşürülmesi mümkün değildir. Marketlerle yapılan anlaşmalarda da geçici ve günü kurtarmak için yapılan anlaşmalardır. Bu şekilde fiyatları uzun süre sabit tutamazsınız. Sorun satılan ürünün yerine yenisini eski fiyattan koyamama sorunudur.Bu nedenle, polisiye tedbirlerle fiyatları zapturapt altına almanız mümkün değildir. Problem, kaynağında çözülmelidir. Çözüm tarladan ve ahırlardan başlayarak sofraya kadar uzanmalıdır. Aksi halde fiyatları düşürmeniz mümkün gözükmemektedir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.