Dolar 32,5101
Euro 34,8700
Altın 2.450,28
BİST 9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘ZAFER’ ALAYI!

Samsun’da ADD Şubesi tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi Fener Alayı, soğuk hayava rağmen yüksek katılımla gerçekleştirildi

‘ZAFER’ ALAYI!
REKLAM ALANI
20 Mart 2022 15:22

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi, Çanakkale Zaferinin 107’nci Yılı nedeni ile ‘Zafer Fener Alayı’ düzenledi.
Yoğun kar yağışına rağmen, Ellialtılar DSİ önünde toplanan halk, akşam saatlerinde marşlarla, türkülerle, sloganlarla İstiklal Caddesi boyunca yürümeye başladı.

‘BÜYÜK DEVRİMİN İŞARET FİŞEĞİ’
19 Mayıs Bulvarı’nda devam eden ve Atatürk Anıtı’nda sonlanan yürüyüşte konuşan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, “Bundan 107 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Çanakkale’yi ‘Geçilmez’ kılan Türk Ulusu, emperyalizme karşı büyük onurlu direnişi ile dünya tarihinde yerini almıştır” dedi.

“Çanakkale Zaferi, emperyalist güçlerin tüm planlarının bozulduğu, dünyaya, Anadolu topraklarında kurulacak bağımsız bir ülkenin, küllerinden yeniden doğacak bir ulusun, büyük bir devrimin işaret fişeğidir” diyen Özfekeli, konuşmasında ayrıca şunları dile getirdi:

Çanakkale Zaferi; Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü dünya tarihine kazandıran, emperyalizmin dünyada karşılaştığı en büyük direnişin adıdır. Bir ulusun dönmeyi hiç düşünmeden bağımsızlığa yürüyüşünün destanı, yepyeni bir devletin, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür Çanakkale. 107 yıl önce Çanakkale’den yükselen Tam Bağımsızlık utkusu; Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kurulan Ulus Devlet, Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyeti ile taçlanmıştır.

TEK ADAM YÖNETİMİ EN BÜYÜK TEHDİT
Bugün bu ülkeyi yönetenler, Çanakkale’de, Ulusal Kurtuluş Savaşında bağımsızlığımız için can verenlerin kemiklerini sızlatıyor, ülkemizi her şeyiyle parsel parsel satıyorlar, yağmalıyorlar. İşbirlikçi iktidarlar nedeniyle yok olmaya yüz tutan bağımsızlığımızı geri kazanmamızın tek yolu, yeniden demokratik parlamenter düzene geçmektir. Tek adam yönetimi, Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti için en büyük tehdittir.

GAFLET, DALALET, HATTA İHANET
Atatürkçü Düşünce Derneği, siyasi erki elinde tutanların gaflet, dalalet ve hatta ihanet içinde olmalarının karşısında vermekte olduğu onurlu savaşımdan dönmeyi bir an bile düşünmemiştir, düşünmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini canlarıyla, kanlarıyla yazanların torunlarının, o tarihin siyasi çıkarlar uğruna yok edilmesine sessiz kalacağını sananlar çok yanılıyorlar. Atatürkçü Düşünce Derneği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ve azimle yürümektedir.”!

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.