Dolar 32,5170
Euro 34,7952
Altın 2.427,66
BİST 9.710,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘ZAMMI GERİ ALIN’

Samsun’da Su Zammı Geri Alınsın Platformu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları bir eylemle ‘Su Zammı’nı protesto etti

‘ZAMMI GERİ ALIN’
REKLAM ALANI
4 Kasım 2021 19:24

Samsun’da Su Zammı Geri Alınsın Platformu üyeleri, SASKİ’nin yüzde 25’lik su bedeli artışı, yüzde 150’lik sayaç okuma ücreti zammı ve TÜFE uygulamasının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek, “Büyükşehir Belediyesi karara uyarak abonelere bedellerini geri ödesin” çağrısında bulundu.

Eyleme katılanlar, ‘Büyükşehir mahkeme kararını uygula’, ‘Su en temel insan hakkıdır’,’Musluktan su değil, zam damlıyor’, ‘Yüzde 25 zamma hayır’ yazılı pankartlar taşırken basın açıklamasını Su Zammı Geri Alınsın Platformu adına DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Tacettin Aydın yaptı.

 

MUSTAFA DEMİR’E ÇAĞRI:
‘HALKLA İNATLAŞMA’
Tacettin Aydın, “28 aydır Samsun halkından yersiz olarak tahsil ettiğiniz tutarları, onların çoluğunun çocuğunun tüyü bitmedik yetimlerin hakkını nasıl ödeyeceksiniz?” diye sorduktan sonra şöyle devam etti:

“Mahkeme kararı ile alınan zam kararı iptal edildiğinden 2019 haziran ile 2021 yılının ekim ayının sonuna kadar olan sürede fazladan tahsil edilen tutarlar gecikmeye meydan verileden bir aylık süre ve istinaf mahkemesi sonucu beklenmeden hesaplanarak hak sahiplerine ödenmedilir. Kasım ayından itibaren de meskenlerdeki su bedeli metreküp başına eski tarife olan 3,18 lira üzerinden tahakkuk ettirilmelidir. Bu yapılmadığı takdirde Tüketici Hakem Heyetine başvuru yolları dahil her türlü yasal hak arama yollarını deneyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Demir’i ve SASKİ’yi halkla inatlaşmaktan vazgeçmeye mahkeme kararını uygulamaya davet ediyoruz.”

Basın açıklaması ve gerçekleştirilen protestoya CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, Samsun Devrimci 78’liler Derneği Başkanı Cengiz Akşan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.