Dolar 32,4550
Euro 34,8072
Altın 2.447,60
BİST 9.890,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Birleşmiş Milletler tarafından ‘Engelliler Günü’’ olarak kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım
REKLAM ALANI
3 Aralık 2017 18:29

Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi. “Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artması açısından çok önemli bir gündür.

Ancak sadece bir gün değil, her zaman engelli vatandaşlarımızı hatırlatacak ve onların yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri sunmak sosyal devletin en temel görevidir.

 

“İNSANI YÜCELT Kİ DEVLET YÜCELSİN”

Bu anlamda AK Parti olarak 15 yıllık iktidarlarımız döneminde siyaset esasımız her zaman insan odaklı olmuştur. İnsan olmayan yerde yapılacak hiçbir şeyin kıymeti olmaz.

Bu anlayışla her zaman “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” düsturu esas kabul ederek yaptığımız yatırımlarda, hizmetlerde, çalışmalarda, aldığımız kararlarda hep insanı işin merkezine koyduk.

Engelli kardeşlerimize yönelik geliştirilen politikalarla da onların yaşamını kolaylaştıran, refah seviyesini yükselten tedbirleri içeren bin 500 maddelik engelliler hukuku, hükümetlerimiz döneminde oluşturulmuştur.

Bu görev ve sorumluluk anlayışıyla engellilerimizin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelebilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ettik.

Onların barınma, bakım, sağlık hizmetleri ve nakdi yardımlar olmak üzere ‘sosyal devlet olma’ anlayışının bir gereği olarak  istihdam alanları genişletildi ve mesleki eğitim çalışmalarına hız verildi.

Ayrıca sosyal hizmet imkanlarına ve her türlü güvenceye kavuşması, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

Unutmayalım ki, herkes bir engelli adayıdır. Yeter ki zihinlerimizdeki engelleri kaldıralım. Bedensel engeller, insanların üretmesine, düşünmesine, toplumun içinde yer almasına engel değildir.

Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.