Dolar 32,5225
Euro 34,9664
Altın 2.434,64
BİST 9.783,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Zihni Şahin olayının perde arkası; 

Av.Afşin Hatipoğlu anlatıyor..

Zihni Şahin olayının perde arkası; 
REKLAM ALANI
26 Kasım 2018 12:16

Zihni Şahin, Hasan Aslan’dan sonra Bafra Halk siyasetini temsil eden eski bir ülkücü Öğretmendir, tıpkı Hasan Aslan gibi.

2004 yılında Bafra Belediyesi’ni Şükrü Neiş Refah geleneğinden gelerek az bir oy farkı ile Hasan Aslan’a karşı kazandı. Ancak hakkındaki şaibeler ayyuka çıkınca, Ülkücülerin kalesi olan Bafra’da MHP’ye karşı ancak Ülkücü bir adayla kazanacağını düşünen Ak Parti Zihni Şahin’e sarıldı.

2009 yılında Zihni Şahin yine az bir oy farkı ile Hasan Aslan’a karşı kazandı. 2014 seçimlerine gelindiğinde, değişen yerel seçim sistemi ile köyler devreye girdi, bu aslında Bafra merkezdeki Ülkücü hareketin köyden gelen oylarla kırılması manasına da geliyordu. Özgür Topkaya’ya karşı uzak ara seçim kazanan Zihni Şahin Bafra’daki gücünü isbatlamış oldu. Ancak Ak Parti bunun kendi gücü de olduğunu biliyordu.

Hain darbe girişiminin ardından ülkedeki siyaset paradigması değişti. Devlet bey birden Ak Parti’ye destek vermeye başladı. Önce referandum ile yönetim sistemi değişti, ardından “ Cumhur İttifakı “ adı altında MHP’nin açık desteği ile Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi.

Bu şu demekti; artık Ak Parti’nin yerelde devşirme ülkücü adaylara ihtiyacı kalmadı, zira ülkücülerin partisini tabelasıyla birlikte bünyesine katmıştı.

Samsun’daki Büyükşehir Başkanı’nın vekil seçilmesi ile boşalan makama ise, tasfiye edilmesi için sebep aranan Zihni Şahin getirildi.

Bu kararın belli nedenleri vardı;

1-) Bafra Ak Parti teşkilatları artık ülkücülere ihtiyaçlarının olmadığını, kendi insanlarına itibar edilmesi gerektiğini, MHP’nin zaten parti olarak destek verdiğini dillendirdi.

2-) Bu atama ile Samsun’daki Bafra nefreti yumuşatıldı imajı verilerek, 2019 seçimlerinde hemşerinizi Samsun’un başına getirdik söylemi kullanılacaktı.

3-) Zihni Şahin döneminde sevilmeyen bürokratları görevden alma şansı doğacak ve halk nazarında itibar kazanılacaktı.

4-) Zihni Şahin’in muhlis tarafı düşünülerek, Samsun BŞB Yusuf Ziya tarafından rahatça yürütülecekti.

5-) Samsun yerelinde öne çıkan Erdoğan Tok gibi başkanlar da belli bir itaat çizgisinde tutulacaktı.

6-) Samsun ölçeğinde başarısız olacağı düşünülerek, bu koltuğun adamı değildi mesajı halka verilecekti.

Plan tatbik edildi, ancak Zihni Şahin planı bozdu. Çünkü Zihni Şahin klasik bir halk siyasetçisiydi, en büyük artısı projeleri, akıcı konuşması, verdiği işi takip değildi, İnsanlara dokunmasıydı ! Cenaze, düğün, mevlid, açılış, çay ocağı, camii, spor müsabakası gezerek seçmenle yüz yüze iletişim kuruyordu. Yusuf Ziya Yılmaz gibi kendisini Yunan Tanrısı zanneden bir başkanın ardından Zihni Şahin’i yolda sokakta pazarda gören Samsun halkı şaşırdı kaldı. Zihni Şahin’e büyük bir destek verdi.

Aday belirleme süreci başladığında, Ak Parti’nin Bafra teşkilatları başta olmak üzere Samsun teşkilatları neredeyse tamamen Zihni Şahin’e karşıydı. Ak Parti’nin Büyükşehirlerde Bakan hamlesi kapsamında tüm klik Ak Parti yönetimi Mustafa Demir etrafında birleşti, Zihni Şahin Külliye’den telefonla aday tanıtım toplantısına davet bile edilmedi.

Ancak Ak Parti şunu göz ardı etti, Zihni Şahin’i basit bir taşralı gördü, Mustafa Demir’e büyük destek olacağını düşündü. Ne Zihni Şahin basit bir taşralı, ne de Mustafa Demir kitleleri sürükleyecek temiz bir isim.

Samsun şuanda MHP’nin adayının kim olacağını bekliyor, eğer MHP Erhan Usta veya Zihni Şahin’i aday yaparsa tarihinde ilk defa Samsun BŞB’sini kazanabilir, bununla da kalmaz, o hava ile birçok ilçeyi alabilir.

Ak Parti’nin kurduğu yanlış stratejiyi MHP kullanabilecek mi göreceğiz .

REKLAM ALANI