Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
BİST 9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

ZORLU EĞİTİM!

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Lisans Bölümü öğrencileri
için İtfaiye Eğitim Merkezi’nde (SABİTEM) staj programı düzenlendi

ZORLU EĞİTİM!
REKLAM ALANI
27 Şubat 2022 18:13

Afet, yangın ve kazalara karşı şehirdeki mal ve can güvenliğinin teminatı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bir taraftan şehirdeki olaylara müdahale ederken, diğer taraftan da geleceğin itfaiyecilerinin eğitimine katkı sağlıyor. Bu kapsamda Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Lisans Bölümünde öğrenim gören itfaiyeci adayı stajyer öğrencilere 4 haftalık staj programı düzenlendi. Eğitim Amiri Mehmet Aşıkoğlu ve eğitmen Ercan Kabadayı tarafından verilen eğitimlerde AYAY öğrencileri direktifler doğrultusunda yangına ve herhangi bir afet durumuna nasıl müdahale edeceklerini uygulamalı olarak öğrenirken ayrıca ekipmanların nasıl kullanıldığı noktasında da bilgiler aldı.

İTFAİYECİLİĞİN TÜM DETAYLARI
Karadeniz Bölgesi’nde öncü bir eğitim merkezi olan SABİTEM‘i tercih eden öğrencilere, staj eğitimleri kapsamında iş sağlığı ve güvenliği, itfaiye mesleği hakkında genel bilgiler, afet çeşitleri, müdahale yöntemleri, sivil savunma ve acil durum planları gibi genel ve teknik konularda eğitim verildi. Eğitimin uygulama kısmında ise yangın ortamında, yangın kaynağının bulunmasında, mahsur kalanların kurtarılmasında gibi itfaiyeciliğin zor koşullarıyla da yüzleşmeleri sağlandı.

ZORLU TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI
Uygulamalı eğitimlerde ilk kez itfaiye kıyafeti giyen öğrenciler yangın gözlem istasyonunda yangının safhalarını gözlemleyerek yangına doğru müdahale yöntemlerini öğrenirken, yangın evinde dumanlı ve karanlık ortamda ilerleme, yön bulma ve yaralı tahliyeleri gerçekleştirildi. Stajyer öğrenciler ayrıca sahada yangınla mücadele, LPG, doğal gaz ve akaryakıt yangınlarına müdahale, enkaz altından arama kurtarma çalışması, trafik kazalarında araçta sıkışan yaralıların kurtarılması gibi birçok konuda gerçeği aratmayan tatbikatlarla mesleğin zorluklarını uygulamalı olarak öğrendi.

TEMEL İTFAİYE ERİ EĞİTİMİ
Hem eğitim anlamında hem itfaiyenin neler yapabileceğini göstermek anlamında üniversite öğrencilerine sürekli eğitim verdiklerini söyleyen Eğitim Amiri Mehmet Aşıkoğlu, “Onlar geleceğin AFAD’cıları, kurtarıcıları, yangın kurtarma personelleri, yöneticileri olacaklar ve bu işi temelinden, çekirdeğinden öğrenmeleri gerekiyor. Biz burada onlara temel itfaiye eri eğitimi kapsamında hortum atmayı, takım çalışması, figürasyonla çalışma, melanjör ile köpük yapma gibi itfaiyenin hem ekipmanlarını tanıttık hem de takım çalışmasında neler yapmaları gerektiğini öğrettik. 33 öğrencimiz 20 gün boyunca burada eğitim aldı. Eğitimler sonunda başarılı olanlara da belgelerini takdim ettik” dedi.

Yapılan eğitimlerin önemine değinen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin de, öğrencilerin bilgi, birikim ve tecrübelerini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Zengin, “Hem itfaiye alanında hem de hayatta karşılaşacakları diğer problemler konusunda bütün personel olarak tecrübelerimizi aktardık. Öğrencilere trafik kazalarına müdahale yöntemleri, yangınlara müdahale yöntemleri, herhangi bir gaz kaçağında neler yapması gerektikleri, kapalı ortama girişteki hal, hareket ve davranışları neler olması gerektiği konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimlerimizi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.