Dolar 32,6003
Euro 34,8766
Altın 2.495,92
BİST 9.599,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

‘ZULÜM ARTIK BİTSİN!’

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “İktidarımızda asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız” dedi

‘ZULÜM ARTIK BİTSİN!’
REKLAM ALANI
5 Kasım 2021 21:36

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, asgari ücretten yapılan vergi kesintileri ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “CHP iktidarında asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, iktidarımızda asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız” dedi.

‘VERGİ KESİNTİSİNİ KALDIRACAĞIZ’
CHP Samsun İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Asgari ücrette vergi kesintisine son verilsin’ başlıklı, geniş katılımlı basın açıklaması düzenledi. İl Başkanı Fatih Türkel, burada yaptığı konuşmada, “Asgari ücretten yapılan vergi ve SGK kesintilerinden sonra bir asgari ücretlinin eline 2 bin 825 lira geçmektedir. Çünkü asgari ücretliden gelir vergisi, SGK işçi payı, İşsizlik Sigortası primi payı, damga vergisi olmak üzere yapılan aylık toplam kesinti tutarı 752 liradır. Asgari ücrette kesintilere son verildiğinde, asgari ücretlinin geliri 752 lira artışla 3 bin 577 liraya yükselecektir. Bu adaletsizliğe, bu hukuksuzluğa derhal son verilmelidir. Asgari ücretteki vergi zulmü ortadan kaldırılmalıdır. CHP olarak iktidarımızda, asgari ücretlilere uygulanan vergi zulmüne son vereceğiz, iktidarımızda asgari ücretten vergi kesintisini kaldıracağız” diye konuştu.

TBMM’DE BEKLEYEN KANUN TEKLİFLERİ
Asgari ücret ile ilgili kanun tekliflerinin meclise getirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Fatih Türkel, “CHP olarak sadece 2018 yılından itibaren bu konuda TBMM’de defalarca kanun teklifleri ve önergeler verdik. Kanun tekliflerimiz halen mecliste bekletilmektedir. Yıllardır bekletilen kanun tekliflerimiz meclise getirilsin ve asgari ücretliden vergi kesintisine son verilsin” dedi.

Partililerin pankartlar ve dövizlerle yer aldığı basın açıklamasına ayrıca CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, İlçe başkanları, İlçe kadın ve gençlik kolları başkanları da katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.