Dolar 32,3352
Euro 34,7147
Altın 2.408,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

1 MAYIS’A DAVET!

Samsun’da ziyaretlerde bulunan Prof. Dr. Nejla Kurul, “1 Mayıs özel bir gün. 1 Mayıs alanlarında çok güçlü bir katılımla sesimizi duyurmak, sözümüzü söylemek son derece önemli” dedi

1 MAYIS’A   DAVET!
REKLAM ALANI
28 Nisan 2023 14:49

Samsun’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak vatandaşları 1 Mayıs kutlamalarına davet eden EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, “Emeğin ve dayanışmanın gününde sesimizi duyurmak, sözümüzü söylemek çok önemli” dedi.

SAMSUNLULARA ‘1 MAYIS’ ÇAĞRISI
EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, beraberinde BES Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, EĞİTİM-SEN Şube Başkanı Ersin Gür, EĞİTİM-SEN Şube Sekreteri Kazım Akgün, TÜM BEL-SEN Şube Başkanı Özcan Çerik ve TÜM BEL-SEN Genel Merkez MYK Üyesi Nazife Bayrak Tosun ile birlikte Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Pervin Gün ve Genel Yayın Yönetmeni Muammer Dilber ile görüşen Prof. Dr. Nejla Kurul, “Tüm Samsunluları ve basın emekçilerini 1 Mayıs etkinliklerine bekliyoruz” dedi.

‘SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN ÖNEMLİ’
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün büyük önem taşıyan çok özel bir gün olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kurul, “Bu özel günde, emekten, doğadan, insandan, kadınlardan, gençlerden yana, hayatı dönüştürmek için 1 Mayıs alanlarında çok güçlü bir katılımla sesimizi duyurmak ve sözümüzü söylemek son derece önemli” diye konuştu.

SÖMÜRÜZÜ, DEMOKRATİK, LAİK BİR ÜLKE
1 Mayıs’ın emekçilerin ve ezilenlerin sözünü söylediği, iradesini kurduğu, iktidardan taleplerini dile getirdiği ve muhalefete de görev verdiği bir süreç olduğunu belirten EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, “1 Mayıs birlik, mücadeye ve dayanışma günüdür. Emeğin sömürülmediği, sendikal hak ve özgürlüklerin rahatça kullanılabildiği, grevlerin yasaklanmadığı, herkesin güvenceli, kadrolu bir çalışma, insanca, onuruyla yaşayabileceği bir ücret hakkının olduğu, ekonomik krizlerin faturasının emekçi yoksul halkın sırtına yüklenmediği, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin ve kamusal hakların hakim olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz” dedi.

DOĞAL AFETLERİ FELAKETE ÇEVİRDİLER’
Ülkeyi yöneten AK Parti iktidarlarının kamusal hizmetleri yok ettiğini ya da piyasalaştırdığını da söyleyen Prof. Dr. Nejla Kurul, “Asırlık yardım kuruluşlarını bile depremde çadır satar haline getirdiler. Doğal afetleri felakete çeviren bu bozuk düzene karşı 1 Mayıs’ta meydanlardayız” dedi.

NİTELİKLİ, BİLİMSEL, EKOLOJİK EĞİTİM
EĞİTİM-SEN Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, açıklamalarını, “Gerçekten nitelikli, kamusal, bilimsel, cinsiyet eşitlikçi, demokratik ve ekolojik bir eğitimin hayata geçmesini diliyoruz. 1 Mayıs alanlarında bunları da söylemek üzere Samsun halkını, tüm emekçileri hak ve taleplerini dile getirmek için 1 Mayıs alanlarına davet ediyoruz” diyerek sonlandırdı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.