Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

10 BİN AİLE 1 KURUŞ BİLE ÖDEMEDİ… ATAKUM’UN ATAMARKET’İ ‘MUHTAÇ’IN YANINDA!

Samsun’un Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karadeniz’in ilk gıda bankası olan ‘AtaMarket’ten bugüne kadar 10 bin aile, 1 kuruş bile ücret ödemeden 17 milyon TL’lik ürün aldı

10 BİN AİLE 1 KURUŞ BİLE ÖDEMEDİ… ATAKUM’UN ATAMARKET’İ  ‘MUHTAÇ’IN YANINDA!
REKLAM ALANI
30 Temmuz 2023 20:32 | Son Güncellenme: 30 Temmuz 2023 20:34

Samsun’da Atakum İlçesi’nde belediye tarafından pandemi döneminde hizmete açılan Karadeniz’in ilk gıda bankası AtaMarket’ten bugüne kadar yaklaşık 2 bini depremzede olmak üzere 10 bin hane faydalandı. 325 kalemden 17 milyon TL’lik ürün ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı.

ATAMARKET

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN
Atakum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuran ihtiyaç sahibi ailelere gelir durumları, birey sayısı, hanede öğrenci veya engelli bireyin bulunması gibi etkenler değerlendirilerek puanların yüklendiği AtaKart verildi. Hak sahipleri kartlara yüklenen puanlarla, aylık gıda, temizlik ve hijyen ürünleri ihtiyaçlarını karşıladı. AtaMarket’le yardımseverlerin bağışları ile edinilen 325 kalemden 17 milyon TL’lik ürün ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

ATAMARKET

15 BİN AİLENİN İHTİYACI
Gıda Bankası’nda en çok tercih edilen ürünler sıvı yağ, çay, şeker ve yumurta olurken, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, yapılan bağışların vergiden düşüldüğünü belirterek hayırseverleri Gıda Bankası’na destek olmaya davet etti. İhlas Haber Ajansı’na (İHA) özel açıklamalarda bulunan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Gıda Bankası’nı bizim kurduğumuz paydaş bir dernek üzerinden yapıyoruz. Gıda Bankası tüm gıda, temizlik, giysi ihtiyaçlarını, bağışçının bağışladığı ev eşyalarını burada tüketicilere ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Yaklaşık 10 bin aile Atakum’da Gıda Bankası’ndan yararlanıyor. Pandemi döneminde Atakum gibi bir yerde benim çağrımla gıda ihtiyacının karşılanmasına ilişkin 15 bin ailenin ihtiyaçlarını karşıladık. Ulusal dernekler, TİDER, Gıda Kurtarma Derneği başta olmak üzere ulusal çaptaki büyük marketleri takip ederek vitrinlerindeki raf ömrünü tüketmiş ürünleri alıyoruz. Bu raf ömrü son kullanma tarihi değildir, son kullanma tarihi ayrı raf ömrünü tüketmiş ürün ayrı şeylerdir” dedi.

ATAMARKET

VERGİ MATRAHINDAN DÜŞÜLÜYOR
Bankaya yapılacak yardımın dernek üzerinden yapıldığını ve vergiden düşüldüğünü de hatırlatan Başkan Deveci, “Gıda Bankası Türkiye’de birkaç yerde uygulanıyor ancak Karadeniz’de bir ilk. Hayırseverleri ve bağışçı kuruluşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Hem bize yapılan bağışlar KDV’siz hem de vergi matrahından düşebiliyorlar” diye konuştu.

ATAMARKET

AIAKART’LA ALIŞVERİŞ: Gıda Bankası AtaMarket’e gelen vatandaşlar AtaKart’larındaki puanların karşılığında alışverişlerini yapabiliyorlar.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.