Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

100. yılda 100 öğrenci Bafra’dan Samsun’a yürüyecek

Samsun’un Bafra ilçesinde bir grup öğretmen tarafından düzenlenen etkinlik ile Milli Mücadelenin 100. yılı kutlamaları kapsamında 100. yılda 100 öğrenci ile “1919 Ruhuyla Dedelerimizin izinden” yürüyüşü gerçekleşecek. 

100. yılda 100 öğrenci Bafra’dan Samsun’a yürüyecek
REKLAM ALANI
16 Mayıs 2019 17:38
Bafra Kaymakamlığı, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen projenin yürütücülüğünü Koray Varol, Naim Okay, Murat Sırıklı, Murat Genç, Emine Kaygusuz, Tuncay Aydın yapacak.
Bafra’da öğrenim gören yaşları 16 ile 18 arasında 100 öğrenci, Bafra Kaymakamlığı tarafından yaptırılan özel kostümler ile 18 Mayıs Cumartesi akşamı saat 21’de yürüyerek Bafra’dan Samsun’a gidecek.
Yürüyüşe katılacak korteje Bafra Belediyesi tarafından Alparslan Türkeş Parkında iftar yemeği verilecek. İftardan sonra kortej Kent Meydanında toplanacak ve Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Caddesi üzerinden ilçe Jandarma Komutanlığı önüne kadar halk yürüyüşü ile uğurlanacak.
100 kişiden oluşan öğrenci grubu ve etkinlik komitesi, ambulans, polis ve bir boş otobüs ile Samsun’a hareket edecek. Yürüyüş ekibi, 19 Mayıs’ta karşılanacak ve orada günün anısına bayrak verilecek. Atakum’da da günün anlamını üzerine bir konuşma yapılacak.
Yaklaşık 12 saat sürecek yürüyüş sonrası, Samsun Serra Otel önüne varan kafileye Bafra protokolü katılacak ve kafile tören alanına hareket edecek.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.