Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

100’ÜNCÜ YILDA YİNE TEK YÜREK!

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Makina Mühendisleri Odası(MMO) Kadın Üye Komisyonu, “İstiyoruz ki Cumhuriyetimizih 100’üncü yılını yaşayacağımız bu yıl bir milat halini alsın” dedi

100’ÜNCÜ YILDA YİNE TEK YÜREK!
REKLAM ALANI
8 Mart 2023 18:19

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube 16’ıncı Dönem Kadın Üye Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına vurgu yapılarak, “İstiyoruz ki Cumhuriyetimizih 100’üncü yılını yaşayacağımız bu yıl bir milat halini alsın” dedi.

100'ÜNCÜ YILDA YİNE TEK YÜREK!

‘CEMRE’NİN YOLUNU BETON YIĞINTILARI KESERKEN
Yapılan açıklamada, kısaca şu ifadelere yer verildi:

“Aylardan yine Mart, günlerin 8’ini gösteriyor takvimler. Bundan sadece 2 gün önce son cemre yola çıktı toprağa düşmek için, ancak bu kez memleketin en güzel yerlerinde beton yığıntılarında kesildi yolu. İlerlemeye çalıştı başaramadı. Toprağa hayat vermek için çıktığı yolculuğunda, hayat mücadelesi veren on binlerce insanın yaşadıklarına tanık oldu. İşte böyle bir 8 Mart yaşıyoruz.

NENE HATUN, ŞERİF BACI, KARA FATMA YAŞIYOR
Ülkemizin gördüğü en büyük deprem felaketinde, birçok yurttaşımızı kaybederken, birçoğunun ise yaşayabilmek adına verdiği olağandışı mücadeleye tanıklık ettik. Bizler, Kadın Mühendisler olarak, Deprem’in değil Cehaletin öldüreceğine inandık. Ve gördük ki zaman bizi haklı çıkardı. Bilimden uzak, teknikten uzak, yapılara mahkum edilen yaşamların saniyeler içerisinde un ufak oluşuna tanık olmak zorunda kaldık. En küçük bir an dahi düşünmeksizin yurdun her yerinde hepimiz tek yürek seferber olduk. Kimimiz deprem bölgesine gittik, kimimiz arama – kurtarma çalışmalarına katıldık, kimimiz bulunduğumuz şehirlerde yardım organizasyonları için çalıştık. Ama istisnasız bu ülkenin tüm kadınları şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak, tekrar yaşanabilir bir hale getirebilmek için can siperhane çalıştık ve çalışıyoruz. En büyüğümüz cebindeki kefen parasını, en küçüğümüz şeker almak için sakladığı harçlığını saniye düşünmeden feda etti. Tıpkı 100 yıl önce Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak perçinlemek adına verdiğimiz Kurtuluş Savaşı Mücadelesinde olduğu gibi. Ve gördük ki üzerinden yıllar geçse bile Nene hatun yaşıyor, Şerife Bacı yaşıyor, Kara Fatma yaşıyor.

BİR DAHA BİTMEYECEK BİR BAHAR HAVASI İÇİN…
İstiyoruz ki yolu beton yığınlarına takılan, can suyu gözyaşlarımız olan Cemre, bu sene avuçlarımızda hayat bulsun. Ve bir daha hiç bitmeyecek bir bahar havasını hep birlikte, daha müreffeh, daha güzel günlerde hep beraber yaşayalım. İstiyoruz ki Cumhuriyetimizi 100’üncü yılını yaşayacağımız bu yıl bir milat halini alsın.

‘VATANI İLMEK İLKET ÖRMEK İSTİYORUZ YENİDEN’
Bugün 8 Mart’ta bir kez daha haykırıyoruz. Bu sefer kulak tıkamayın bu sese. Bu sefer görmezden gelmeyin bizi. Daha fazla acılara ortak olmak zorunda kalmasın kimse. Bizler ülkemizin kadınları olarak hazırız. İlmek ilmek örmek istiyoruz tekrar vatanı, sevgi ile şefkat ile bilim ile. Yaşadığımız felakette hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızın Aziz hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.