Dolar 32,3267
Euro 35,0819
Altın 2.298,64
BİST 8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, öğrencilerle buluşuyor

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetim kurulu üyeleri, tecrübeli gazeteciler Gülsüm Atik ve Muammer Dilber, Piri Reis Mesleki ve Teknik Lisesi’nde ‘geleceğin gazetecileri’ ile buluştu

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, öğrencilerle buluşuyor
REKLAM ALANI
11 Ocak 2019 16:54

‘Gazetecilik, cesaret ister!..’

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Gülsüm Atik ile Muammer Dilber, İlkadım İlçesi’ndeki Piri Reis Mesleki ve Teknik Lisesi’nde Radyo TV ve Gazetecilik Bölümü öğrencileriyle ‘Söyleşi’ etkinliğinde buluştu.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Lisesi, Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında tecrübeli gazeteciler Gülsüm Atik ile Muammer Dilber’in katıldığı ‘Söyleşi’ toplantısına ev sahipliği yaptı. Radyo TV ve Gazetecilik Bölümü tarafından okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşi, Radyo TV Öğretmeni Handan Çelik’in açılış konuşmasıyla başladı.

GÜLSÜM ATİK: GAZETECİ CESUR OLMALIDIR
Karşılıklı sohbet ve soru cevap şeklinde geçen etkinlikte Gülsüm Atik ve Muammer Dilber, meslek tecrübelerini öğrencilerle paylaşırken ilginç anılarını da aktardılar. ‘Basın özgürlüğü’ ile ilgili bir soruya yanıt veren Gülsüm Atik, gazetecilerin halkın sesi, soluğu olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:

“Gazetecilik, cesaret isteyen bir meslektir. Gazeteci, cesur olmak zorundadır. Gazeteci aynı zamanda ilkeli ve tamamen gerçeklerden yana olmalıdır. Bugün Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasi konum da göz önüne alındığında gazetecilerin, medyanın yeterince özgür ve bağımsız olamadıklarını maalesef görüyoruz. Bu durum, siz geleceğin gazetecileri için karamsarlık yaratmamalıdır. Gazetecilik, gelecekte de toplumun sesi olmayı sürdürecek bir meslektir.”

MUAMMER DİLBER: TEKNOLOJİ HIZ KESMİYOR
‘Dijital teknoloji’nin tüm dünyayı saran bir kavram olduğuna dikkati çeken Muammer Dilber ise, “Dünyada dijital teknoloji, gelişimini, evrimini hız kesmeden sürdürüyor. Bu durum mesleğimizi de çoktan etkisi altına aldı. Yazılı medya yavaş yavaş tarih olurken gazetecilik mesleği de bu hızlı dönüşüme ayak uydurmak zorunda. Siz geleceğin gazetecileri, medya çalışanları olarak da teknolojiye ayak uydurmalı, bu alandaki gelişmeleri çok yakından takip etmek zorundasınız” diye konuştu.

Radyo TV Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin ve öğretmenlerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşi sonrasında Gülsüm Atik ve Muammer Dilber’e günün anısına plaket verildi. Okulun Müdür Yardımcısı Kemal Yüce, okulda uzun yıllar öğretmenlik yapan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Hilal Gamze Çakır, öğrenciler, öğretmenlerin, söyleşiye katılan konuk gazeteciler Gülsüm Atik ile Muammer Dilber’le toplu fotoğraf çekimi sonrası söyleşi son buldu.


REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.