Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Demokrasiyi yeniden kazanacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili aday adayı Av.Tufan Akcagöz, 29 Nisan’da yapılan seçimle yeniden Başkanlığa seçilen Samsun Tabib Odası Başkanı Dr.Murat Erkan’ı, makamında ziyaret etti. Samsun Tabib Odası seçimlerinin, Samsun’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Akcagöz, ‘Özellikle de sağlık camiasına hayırlı olsun.’ dedi

Demokrasiyi yeniden kazanacağız
REKLAM ALANI
8 Mayıs 2018 21:08

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI DERTLİ”

Sağlık çalışanlarının sorunlarının görmezden gelindiğini ifade eden Akcagöz, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili ciddi bir çalışma yapıldığını sanmıyorum. Gün geçmiyor ki, bir sağlık çalışanı, şiddete maruz kalmasın. Bu bizi oldukça rahatsız ediyor. İşi, insanı yaşatmak olan meslek grubuna yönelik bu tarz saldırıların önü arkası alınamıyorsa, burada bir müdahale eksikliği var demektir. Hekimlerimiz, çok zor koşullarda çalışıyorlar. Yakından biliyorum. Buna rağmen, şikayet etmeden ve özveriyle görevlerini ifa etmeye gayret gösteriyorlar. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, aynı zamanda Samsun Milletvekili. Bu sorunlara kayıtsız kalmamasını isterdim. Hastanelerin durumunu bir gün şöyle bir tebdili kıyafet gezse, yakından görecektir. Sağlık çalışanları dertli. Görevi, insanı yaşatmak olan meslek adamlarının, nasıl baskı altına alındığına şahit oluyoruz. Türk Tabibler Birliği Konsey Başkanı da dahil olmak üzere, Birlik yöneticilerinin haksız gözaltılara maruz kaldığını biliyoruz. Savaş bir halk sağlığı sorunudur demenin suç olarak kabul edildiği günlerden geçiyoruz. Doktor konuşmayacak, Avukat konuşmayacak, kimse konuşmayacak. Peki ya kim konuşacak? Devlet televizyonunda, özel kanallarda, tüm propaganda alanlarında tek bir kişi konuşacak, biz dinleyeceğiz. Yol öyle şey. Böyle bir düzene asla izin vermeyeceğiz. Herkes konuşacak, demokratik hakkını kullanacak, söz söyleyecek. Doğrusu budur. Dolayısıyla, bu gidişatı tersine çevirmekle, demokrasimizi de korumuş olacağız.” dedi.
“ROL MODELİM HALUK KOÇ”

Üç yıla yakındır Samsun’da İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Tufan Akcagöz, “Partililerimiz bana, 38 yaşında Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanlığı gibi onurlu bir görevi verdi. İkinci dönem yine bu görevi istediğimde, yine bana destek oldular. Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne ne kadar teşekkür etsem azdır. İl Başkanlığı görevini yürütürken, rol modelim Haluk Koç oldu. Kendisinin bana tavsiyelerinden biridir. Git, karış karış gez, kendini tanıt, parti politikalarını halka anlat dedi. Gittim, anlattım. Daha çok gezdim, daha çok anlattım. Her gittiğim yere, benden önce emek vermiş, bunu gördüm. Gurur duydum. Demek ki çalışınca, her şey olabiliyor. Samsun’da, Alevisiyle sünnisiyle tüm toplum katmanlarının sevgisini kazanmak kolay iş değil. Samsun’un hemen her yerinde iz bırakmış. Gittiğim her yerde bana Haluk Koç’u sordular.

“SAMSUN, ZORLU BİR KENT”

Buna rağmen, aradan zaman geçmesine rağmen hala Haluk Koç ismi vatandaş tarafından zikrediliyorsa, bunun üzerinde durmak gerekir. Ben de, tuttum yolu gezdim. İl Başkanı koordinasyon yapar, köylere çıkmaz dediler. Bunu diyenleri hiç dinlemedim. İşime baktım. 17 ilçemiz var. 17 ilçenin köylerini gezdim. Bu kadar zamanda ne yapılabiliyorsa, arkadaşlarımla birlikte gayret gösterdim, çabaladım. Daha güzel işler yapacağız, buna yürekten inanıyorum. Çok güzel işler yapacağız. Şimdi de bu emeğin sonunda, Samsun için Ankara’da görev yapmaya talip oldum. Samsun’un kronikleşmiş sorunlarına biz çare bulacağız. Samsun’da, gençlerimiz için istihdam alanları yaratacağız. Önce bu memleketi, tek adam paranoyasından kurtaracağız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Sonra, ülkeyi kuran parti olarak, yeniden demokrasi tohumlarını memleketin dört köşesine ekeceğiz. Buna gücümüz var. Milli mücadele kenti olan Samsun’un önü açık, yolu açık. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Daha çok çalışmak zorundayız. 24 Haziran seçimleri, demokrasiyi yeniden kazanacağımız, tek adam rejimini tarihin karanlık sayfalarına hapsedeceğimiz bir seçim olacak.” diye konuştu.


Samsun Tabib Odası Başkanı Dr.Murat Erkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve CHP Milletvekili adaylığı için yola çıkan ve İl Başkanlığı döneminde de hep yanlarında olduğunu söylediği Av.Tufan Akcagöz’e başarılar diledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.