Dolar 32,3724
Euro 34,7968
Altın 2.412,65
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

2024 YEREL SEÇİMLERİ VE SAMSUN

2024 YEREL SEÇİMLERİ VE SAMSUN
REKLAM ALANI
13 Ekim 2023 16:26

2024 yılının mart ayı sonunda yapılacak seçimlerde gözler özellikle başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirler ve ilçeleri üzerinde olacak, kitlenme ve mücadele oralarda yaşanacak.

Bu seçimlerde ittifaklar en önemli belirleyici faktör olarak kendini gösterecektir. Ak Parti, MHP, CHP,  İyi Parti, Yeniden Refah Partisi ve Yeşil Sol partilerinin seçim kararları seçim sonuçlarına etki edecektir.

Görünen o ki Cumhur İttifakı büyükşehirlerde yine ittifak yapacak. Bunun yanında 28 Mayıs seçimlerinden sonra millet ittifakında yaşanan parti içi gelişmeler ile masa ortakları arasında ki gerginlikler ve suçlamalar ittifak yapmalarını zorlaştırıyor. İyi Partinin her yerde seçime tek başına gireceğini genel başkan Meral Akşener hanımefendi açıkladı. İstanbul Ankara Antalya, Mersin, Adana, Balıkesir, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Bursa da nasıl bir karar verilir,  kısmı bir işbirliği yapılır mı bunu zaman gösterecek.

CHP kongresinden sonra  İyi parti ile daha somut görüşmeler olacağını düşünüyorum.Diger taraftan İstanbul ve Ankara’da yeşil sol partisinin ise ya seçimlere girmeyeceğini girse bile özellikle İstanbul’da CHP ye örtülü destek vereceğini tahmin ediyorum.

Seçim sonuçlarında ittifaklar kadar belirleyici olacak başka konularda olacak ve önemli hale gelecek. Bunlar başta emekli, memur, işçiler ve asgari ücretliler ile ilgili zamlar, genel ekonomik durum, seçim çalışmaları, mitingler, söylemler, sosyal medya kullanımı, propaganda teknikleri ve adayların kimler olacağı seçimde vatandaşın kararında belirleyici olacaktır.

Samsun özeline geldiğimizde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir beyin son derece ciddi bir sağlık problemi var. Rabbim şifa versin.  Hem bu nedenle hemde başarısız performansı, her seçimde Ak Parti’nin oyunun düşmesi ve toplumda şahsından kaynaklı bir teveccüh ve artı getirisi olmadığında aday gösterileceğini düşünmüyorum.

Mustafa Demir bir hata sonucu gösterilse bile başkan olmaması için Samsunluların karşısında ki en güçlü adaya yönelecek,  Ak Parti ve Cumhur ittifakı seçimi kaybedecektir. Cumhur ittifakının ilçelerde nasıl karar alacağı merak konusu olacak.

MHP’nin Alaçam ve Asarcık ile sınırlanması seçmeninin diğer ilçelerde ve büyükşehirde oylarının konsolide olmasını engelleyecektir. Ak Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz bey bölgeyi çok iyi biliyor .Kendisi içinde bu seçimler ve Samsun özeli önemlidir.

Büyükşehir ve ilçelerde aday belirleme ile MHP’ye verilecek ilçeler konusunda çok dikkatle özen göstereceğini düşünüyorum. MHP İlkadım, Bafra, Ladik, Alaçam ve Asarcık’ta ısrarcı olacaktır .  Yusuf Ziya Yılmaz bu ısrarı görmezden gelirse başta büyükşehir olmak üzere Atakum, İlkadım, Ladik, Kavak ve Tekkeköyü kaybedebilir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.