Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

HATTI MÜDAFAA

Yunus GÜN yazdı..

HATTI MÜDAFAA
REKLAM ALANI
29 Mart 2020 15:01 | Son Güncellenme: 29 Mart 2020 15:07

Tarih 23 Ağustos 1921 !
Yer Sakarya

Yunan ordusu saldırıya geçmiş her cephede çatışmalar yaşanmaktadır!
Bıçağın kemiğe dayandığı o günlerde kanımızın son damlasına kadar savaşmaktan başka çare olmadığını gören Ulu önder Atatürk tarihe altın harflerle yazılacak olan “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” demek sureti ile yapılması gerekenleri belirtmiştir.13 Eylül 1921 tarihinde ise Sakarya’nın doğusunda Yunan Askeri kalmamış. Yunan ordusu bertaraf edilmiştir. 23 Ağustos 1921 ile 13 Eylül 1921 arası yani Yunan Ordusu Sakarya’nın doğusundan 20 günde temizlenmiştir. Sakarya’da gösterilen bu irade bütün ülkeye cesaret güç vermiş, şanlı bir galibiyetin tezahürü olmuştur.

Tarih 29 Mart 2020 !
Yer Bafra

Covid-19 (Korona) salgını nedeniyle ülkenin her kesiminden hastalık haberleri vefat haberleri gelmektedir!

İŞ İŞTEN GEÇMEDEN 1921 de yaptığımızı yeniden yapmalıyız. Ulu önder Atatürk tarihe altın harflerle yazılmış olan “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” desturu ile Bafra’dan hep birlikte hattı müdafaa ile bütün ülkeyi kurtaracak tezahürü oluşturmalıyız. 20 günde Yunan’ı def eden Atalarımız ile aynı yol aynı yordam…
Nasıl mı ? Oldukça basit…Birazı ekip işi…Birazı ciddiyet..
Her ilçe korona ile kendisi mücadele edecek.
Emniyet-Belediye-Kaymakamlık-Devlet Hastanesi ve Özel Hastaneler-Siyasi partiler ve STK lar acilen öncelikle Bafra İçin akabinde ise Atalarımız, geleceğimiz ve de kendimiz ülkemiz için toplantı yapacak.

A- Emniyet korona ile mücadele de iki hafta boyunca 25 kişi tahsis edecek
Emniyetin alacağı tedbirler:
1- Köprü başına beş kişilik ekip
2-Kazandere’ye beş kişilik bir ekip
3-İmamhatip okulunun önüne beş kişilik bir ekip
4-Hal yoluna beş kişilik bir ekip
5-Doğanca yoluna beş kişilik bir ekip konulmak sureti ile her araç durdurularak ateş ölçme işlemi yapılacak. Ateşi yüksek çıkanlar kayıt altına alınacak. İlk adım hastaneye gönderilecek. İkinci adımda taburcu olanlar evde telefon ile her gün aranmak sureti ile izole edilecek.
6-Maske takmayan herkes kollukça uyarılacak.

STK ve Siyasi Partilerin alacağı tedbirler

1-Siyasi partilerden ve STK’lardan oluşacak 50 kişilik grup kapı kapı mahalle mahalle dolaşıp(örneklerini seçim çalışmalarında çokça görüyoruz. Bu seferde geleceğimiz için kapı kapı dolaşacağız.) ateş ölçümü yapacak . Ateşi yüksek çıkanlar İlk adım hastaneye gönderilecek. İkinci adımda taburcu olanlar evde telefon ile her gün aranmak sureti ile izole edilecek. (Bafra nüfusunun 143.000 olduğu var sayar isek ölçüm yapan kişi günde 500 kişinin ateşini ölçse günde 25 bin kişinin ateşi ölçülmüş olur. Bütün Bafra şehir merkezinde 3 günde herkesin ateşi ölçülmüş olur. 1 kişinin günde 500 kişinin ateşini ölçmesi de zor olmasa gerek..)

Siyasi partilerden ve STK’lardan oluşacak 50 kişilik 2. Bir grup ise bir okulda toplanacak ve koordinasyonu sağlayacak. Sahada ateşi olan tespit edilen hastaları her gün telefon ile arayarak kontrol mekanizması kurulacak.

Belediyenin alacağı Tedbirler

1-Evinden kimse çıkmayacağından 143.000 nüfuslu Bafra’da gerçekten yardıma ihtiyacı olan 1000 aile ancak çıkar. Bu 1000 aileye de erzak yardımı için belediyenin açacağı yardım hesabına gerek vatandaşlar gerekse belediyemiz yardım toplayarak çok rahat aylık erzak verebilir. Bu millet garibanı korur kollar. Bu millet kimseyi aç da bırakmaz açıkta da bırakmaz..(Herhalde 10.000 kişilik caminin yapılışının 10 da bir masrafı bile değildir bu rakam) Boşta olan personellerle ve gönüllülerle erzak dağıtımı da çok rahat aşılabilir.

2- Zabıtalar vasıtasıyla maskesiz dolaşan herkes uyarılmalı gerekirse sokaktaki maskesiz herkese maske dağıtımı yapılmalı.

Maksimum bir ay dişimizi sıksak en azından Bafra’da sorun kalmaz. Bütün ilçeler bu şekilde koordine olabilse devletimize yük de olunmaz.
Parça parça tedbirler tüm dünyada da görüldüğü üzere etkisiz kalıyor.
Bu bahsettiğimiz tedbirlerin tamamı da çok basit bir şekilde 2-3 günde koordine edilerek yerel yönetimlerce işleme konulabilecek tedbirlerdir. Kaldı ki bu tedbirler benim şahsi düşüncem olup, oldukça basit sığ bir şekilde belirttim. Bu tedbirler ortak akıl ve koordinasyon ile geliştirilebilir. Baframızın yakacağı ışık tüm ülkeye örnek olabilir.

Atalarımızın bize gösterdiği yol belli iz belli ne bekliyoruz!
20 – 30 günlüğüne elimizi halk olarak taşın altına koyma vakti halen gelmedi mi ?

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.