Dolar 32,5544
Euro 34,9322
Altın 2.444,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

EN BÜYÜK SEVGİLİ !

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

EN BÜYÜK SEVGİLİ !
REKLAM ALANI
14 Şubat 2020 12:43

Bugün ” Sevgililer Günü “ imiş! Her yıl 14 Şubat tarihinde bu günü kutluyor sevgililer. Anneler, babalar, öğretmenler, tıpçılar, topçular, hapçılar ve daha kimler kimler bu müstesnâ ( ! ) günü kutlamak için sıraya girmişler!
Bu kutlamalarda; tabi ki en büyük aslan payı ticarethanelere yarıyor. Nasıl yaramasın ki; çeşit çeşit albenisi olan, özel ambalajlı, kurdeleli, fiyonklu hediye paketleri,kuyumculardaki altın, gümüş, gibi kıymetli hediyeler ( tabi ki alabilecek varlıklı kişiler için geçerli) ihtişamlı görüntüsüyle, ekmek, su gibi kapış kapış gidiyor !
En büyük sevinç ve mutluluğu da haliyle, kasalarına, keselerine taze para giren ticarethane sahipleri, AVM’ ler, lüks kafeteryalar ve saymakla bitiremeyeceğimiz sayısız ticâri mekânlarda, su gibi para, döviz akıp gidiyor !
Bakın; bana göre ” En Büyük Sevgili “ şüphesiz ve tartışmasız Cenab- ı Allah’ t ır. Onu sevmek de yetmez. Onun emir ve yasakarını harfiyen uygulamak gereklidir. Ne varki biz zayıf irademize hükmedemediğimiz, vicdanımıza güç yetiştiremediğimiz için o en büyüğün bizden istediklerini yerine getirmekten çok çok uzağız !

En büyük bir başka sevgili yüce Peygamberimiz. Maalesef ona olan sevgi ve saygımız da yeterli değil günümüzde fakat buna rağmen bir fırsat var önümüzde. Sabır, dürüstlük gibi özelliklere gönlümüzde, kalbimizde, ruhumuzda ve yaşantımızda yer verebiliyorsak ne âla yoksa işimiz çok zor !
Bir başka en büyük sevgilimiz Vatandır ! Ah gözümün bebeği, gönlümün gül çiçeği, kahraman Mehmetçiklerimizin gurur kaynağı can özüm vatanım !
Bizde gerçek sevgililer, kahramanlar çoktur ama sayfamız pek o kadar geniş olmayıp, birkaç gerçek kahramanı dile getirebildik. Yoksa daha çok var böyle gönül hanemizde, omuzlar üzerinde taşıyabileceğimiz gerçek sevgililer !
Örneğin; vatan için canlarını siper ederek vatan görevi yapan sevgili Mehmetçikler’ imiz ve yine bu vatan, bayrak için; yağmur, kar, soğuk demeden sınır boylarında nöbet beklerken, cephelerde savaşırken şehit olan Mehmetçiklerimizdir bizim asıl sevgililerimiz !
Evlerimizde şerefle dalgalandırdığımız, onur ve gurur duyduğumuz ay-yıldızlı Türk Bayrağı‘dır bizim sevgilimiz !
Evlerinde eşlerine bir canlı gül alıp veya söz ile eşini mutlu eden kişilere, sözlü, nişanlı ve ciddî arkadaşlıklar amaçlı gençlerimize sözümüz yok. Bizim burada anlatmak istediğimiz konu; 14 Şubat adıyla bu konuyu abartmadan, aşırı lükse kaçmadan, insana yakışan bir şekilde idrak edilmesidir.
Bizim sözümüz; yok şu günü, yok bu günü diyerek bu işlerden rant elde etmeye çalışanlaradır !
Gerçek sevgililerin ve sevgilerin günü bir gün değil  hergün kutlu olsun. Saygılarımla.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.