Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

3.5 milyonluk TESİS!

Samsun’un Terme İlçesi’nde Belediye Başkanı Ali Kılıç, 3,5 milyonluk yatırımla Karadeniz Bölgesi’nin ilk ‘İstiridye Mantarı Kompost Tesisi’nin temelini attı

3.5 milyonluk TESİS!
REKLAM ALANI
11 Şubat 2021 18:31

Samsun’un Terme İlçesi’nde Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın girişimleri sonucu, Karacaköy Mahallesi’nde DOKAP destekli 3,5 milyonluk yatırımla Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek ‘İstiridye Mantarı Kompost Tesisi’ kuruluyor.

3 AYDA TAMAMLANACAK
Geçtiğimiz gün temeli atılan tesiste incelemelerde bulunan Başkan Kılıç, “Karacaköy Mahallemizde 7 dönümlük arazi üzerinde 800 metre karelik kapalı alan üzerine kurulacak tesisimiz yaklaşık 3,5 milyon liralık yatırımla tamamlanacak. İstiridye mantarı için kaliteli kompost üretecek tesisimizde günlük ortalama 15 tonluk üretim gerçekleşecek. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) destekli tesisimizin 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Mayıs ayı sonrasında üretime başlayacak” dedi.

FINDIK VE ÇELTİĞE ALTERNATİ
Mantar üretiminin, ovadaki fındık ve çeltik üretiminin yanında çiftçilere alternatif olarak büyük bir ek gelir sunacağına vurgu yapan Başkan Kılıç, “İlçemize bölgemize ciddi bir ek gelir kaynağı sunacak tesisimiz, fındık ve çeltik gibi ürünlerimizin yanında çiftçilerimize ciddi bir ek gelir kaynağı sunacak. İstiridye mantarı kompost tesisimiz, üreticilerimizin ham maddeye ulaşımını çok kolay hale getirecek” diye konuştu.

İLK ETAPTA 25 KİŞİ ÇALIŞACAK
Mantar kompost tesisinin bölgenin istihdamına da katkı sağlayacağını ifade eden Kılıç, “Tesisimiz ilk etapta 25 kişiye istihdam sunacak. Bunun yanında bölge çiftçilerimize de ek gelir kaynağı olacak. Günlük ortalama 15 ton üretim yapacak tesisimiz Karadeniz bölgesinin kompost ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayacak. 3 ay sonra üretime başlayacak tesis için üreticilerimiz kompost almak için belediyemize ulaşarak ön kayıt yaptırabilir” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.