Dolar 32,5400
Euro 34,8621
Altın 2.424,20
BİST 9.694,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı
REKLAM ALANI
3 Mayıs 2019 18:18

Türk tarihi açısından en önemli olaylardan birisi 3 Mayıs 1944 olaylarıdır. 3 Mayıs 1944 tarihinde o zamanın iktiranın Türklüğü aşağı gördüğü, horladığı bir vakitte bir avuç Türkçü aydın buna karşı dik duruşuna saldırı olmuştur. Bu Türkçü aydınlardan dönemin iktidarınca nizam düşmanlığı ve ırkçılık gibi suçlamalara maruz kalarak yargılanmışlardır.
Türk tahinide Türkçülük-Turancılık mahkemeleri olarak geçen bu olayda başta Hüseyin Nihal ATSIZ, Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ ve beraberinde ki Türk milliyetçilerinin; yargılanmaları büyük tepki görmüş Türk gençliği “Türkçülüğe” ve “Milliyetçiliğe” karalama ve iftiralara karşı tek yürek olmuştur. 19 Mayıs 1944 de dönemin cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından göstermelik şekilde affedilmiştir.Türk Milliyetçili, Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere ve tabutluklara maruz kalarak nice çile ve sıkıntılara göğüs gererek ödemişlerdir. Türk milliyetçileri iftiralara, baskılar ve nice suçlamalara rağmen Türklük Şuurunda, Türkiye sevdasından ve Türk Birliği ülküsünden vazgeçmemişlerdir. Bu mahkemeler sonucu aydın Türk milliyetçileri haklı ortaya çıkarak aklanmışlardır.
Türk milletine emperyalizme karşı korumak için inandıkları fikirleri, değerleri ve doğruları haykıran Türk milliyetçilerinin verdikleri bu mücadele bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Dün Türk Milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler bugünler de ise onlara hak verme mecburiyetini yaşamaktadırlar. Ülkü Ocakları olarak Türk gençliğinin Milli şuur ve benliklerinin farkında olarak yetişmesinin gayreti içerisindeyiz. Bu önemli günde daha içlerinde ki milli şuur ve iman ateşi sönmeyen ve Türk milliyetçiği tarihinin altın sayfalarını oluşturan ülkü devleri başta Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ Hüseyin Nihal ATSIZ, Nejdet SANÇAR, Fethi TEVETOĞLU, Orhan Şaik GÖKYAY, Zeki Velidi TOGAN, Muzaffer ERİŞ, İsmet TÜMTÜRK ve daha bir çok Türk milliyetçisine rahmet ve minnetle anıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin gelecekte daha önemli noktalarda olması gayreti, azmi ve kararlılığıyla 3 Mayıs milliyetçiler günün kutlamanın gururu içerisindeyiz. Milliyetçiler gününün devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı

Kemal ŞAHİN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.