Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

30 YILLIK İÇME SUYU HAZIR

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Samsun 19 Mayıs Barajı İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin tamamlanması ile 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri ile 69 adet civar yerleşimin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını açıkladı

30 YILLIK İÇME SUYU HAZIR
REKLAM ALANI
10 Mayıs 2021 15:45

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Samsun’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşları içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.


ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Samsun’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Bu kapsamda Samsun 19 Mayıs Barajı İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi inşaat çalışmalarının hızla devam ediyor.


30 YILLIK İHTİYAÇ KARŞILANACAK
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Samsun 19 Mayıs Barajı İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin tamamlanması ile 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri ile 69 adet civar yerleşimin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
19 Mayıs Barajı’nda ise hummalı çalışma devam ediyor. Konvansiyonel tip arıtma tesisinde fiziki gerçekleşme yüzde 62 seviyelerin geldi. İsale hattında ise 40 bin metre boru imalatı, 65 adet sanat yapısı kaba inşaatı tamamlandı. İsale hattında ise yüzde 61 fiziksel gerçekleşmeye ulaştı. 2022 yılında tesisin tamamlanması planlanıyor. Tesisin tamamlanması ile Samsun 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri ile 69 adet civar yerleşime 100 bin metreküp gün kaliteli içme suyu temin edilecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.