Dolar 32,5157
Euro 34,9340
Altın 2.433,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

31 Ağustos okul kararı doğru!

Oktay ZERRİN yazdı..

31 Ağustos okul kararı doğru!
REKLAM ALANI
6 Temmuz 2020 11:07 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2020 11:06

Şimdi hiç kimse; pastırma sıcaklarından, yok tatile çıkmaktan, Ağustos’ ta da okul mu başlarmış, görmüyor musunuz virüs ortalıkta kol geziyor gibi basit ve komik söylentilerde bulunmasın!
Virüsten zaten bu pandemi sürecinde; başta esnaflarımız, iş insanları, çok sayıda kurum ve kuruluş maddî zarar gördük. Harç borç ayakta durmaya çalışan esnaflarımız; işyerlerinin kiralarını ve çeşitli aidatlarını ödeyemez duruma geldi.
Okullar, öğrenciler ve öğretmenler, eğitim ve öğretim mağduru olup; uzaktan ve evden, dijital ortamlarda eksiklerini kısmen de olsa giderebilmeye çalıştılar. Yani; iş sadece esnaflarla ilgili değil; boyutlarını da bayağı aşan bir profil çizdi.
Okulların 31 Ağustos’ ta eğitim ve öğretime başlama kararı; bence zaten uzun bir sürece dayanan eksikliklerin telâfi edilebilmesi açısından olumlu bir karar.
Evet, elbette ki virüs var ülkemizde ve dünyada fakat yine de en az hasarla, virüsü, salgını önemli bir oranda azaltma başarısı gösteren bir ülke olduğumuz da aşikâr!
Bu demek değildir ki; virüsü yendik, artık hiçbir risk ve tehlike yok değil! Biz; ülke olarak yine her türlü tedbiri alacağız mutlaka.
Yoksa Allah göstermesin, olayı savsaklarsak, işi ciddîye almazsak, işimiz çok zor olur!
O yüzden; okullarımızda her türlü hijyen ortamı alınmalı, çocuklarımızın geleceği riske uğratılmamalıdır! En küçük bir ihmalde; bu riskin bedelini sonra ağır öderiz.
Ben; şahsen bir eğitimci olarak; devletimizin bu riskleri en aza indirebilmek için şimdiden acil önlemler alacağına güveniyorum.
Yoksa hayat devam eder ve hiç durmaz! Virüs var diye; ömür boyu, öyle hiçbir şey yapmadan, miskin miskin oturursak; biz asla bu işin altından kalkamayız ama cesur olmanın yanı sıra; maskelerimizi takarsak, mesafelere dikkat edersek, sanırım bir nebze de olsa başarabiliriz diye düşünüyorum!
O halde; herkes; A’ dan Z’ ye herkes; kendine düşen görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak kolları tez elden sıvayıp, toplumda ve ülkedeki birlik ve beraberliklere başarılı ve sağlıklı imza atmalıdır ve atacağımıza inanıyorum!
Bir kişi bile; kurallara riayet etmezse; bilsin ki virüsün daha tez çoğalmasına hizmet ediyor demektir!
Virüssüz, risksiz, sağlık ve huzur dolu, ekonomisini özellikle de esnaflarımız için olumlu bir yöne kanalize edebilmek düşüncesiyle; yeni eğitim ve öğretim yılının, şimdiden hayırlara vesile olmasını dilerim.
Saygılarımla.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.