Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

4 MAHALLEYE MÜJDE!

Samsun’da Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bazlamaç, Evci ve Kocaman mahallelerinde SASKİ tarafından yürütülen çalışmaların tamamlandığını, Sakarlı’daki çalışmaların devam ettiğini söyledi

4 MAHALLEYE   MÜJDE!
REKLAM ALANI
2 Ağustos 2022 16:08

Samsun’da Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçedeki alt yapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, içilebilir su kaynağı sorunu nedeniyle Bazlamaç, Evci, Kocaman ve Sakarlı mahallelerinde yaşanan su sıkıntısının 30 kilometrelik isale hattı projesi giderileceğini müjdeledi.

SU KESİNTİLERİNE ARTIK SON
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Terme Şube Müdürü Hasan Özden ile birlikte Akbucak Mahallesi’nde açılan sondaj kuyusu çalışmalarında incelemelerde bulunan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, şunları söyledi:

“İlçemizde yeterli içilebilir su kaynağı bulunmadığı için birçok mahallemizde içme suyunda yaşanan sorunlara SASKİ ile birlikte çözüm arıyoruz. Bazlamaç, Evci, Kocaman ve Sakarlı Mahallelerimizde her yağmur sonrası yaşanan bulanıklık sorununa çözüm üretmek amacıyla SASKİ tarafından 19 milyonluk yatırımla geçtiğimiz Haziran ayında başlatılan yaklaşık 30 kilometrelik isale hattı projesi 25 kilometrelik kısmı tamamlandı. 3 büyük mahallemizde artık bulanıklık nedeniyle su kesintisi sorunu yaşanmayacak. Sakarlı mahallesi için çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.”

SANİYEDE 25 LİTRE SU
Geçen hafta içinde 3 mahallenin su sorununun çözüldüğünü ifade eden Başkan Kılıç, “Evci, Sakarlı, Kocaman ve Bazlamaç mahallelerimizde su sorununu çözmek için yapılan sondaj çalışmalarında yeterli kaynak bulunamadığı için Akbucak Mahallemizde açılan sondaj kuyusundan saniyede 25 litre alınan su iki adet terfi merkezi ile Bazlamaç, Kocaman ve Evci arıtma tesislerine ulaştırıldı. Bundan sonra bu mahallelerimizde özellikle yazın ve yağmur sonrası bulanıklık nedeniyle yaşanan su kesintilerinin önüne geçmiş bulunmaktayız. Projenin son ayağı Sakarlı Mahallemiz olacak. Sakarlı arıtma tesisine en kısa sürede su takviyesi yapılarak su sorunu ortadan kaldırılacak. 30 kilometrelik projenin 25 metrelik kısmı tamamlanmış bulunmakta” dedi.

SONDAJ ÇALIŞMALARINDAKİ SIKINTI
Bölgedeki içilebilir su kaynaklarının azlığına dikkat çeken Kılıç, “İlçemizde yaşanan su sıkıntısının en büyük nedeni içilebilir su kaynağımızın çok az olması. Özellikle Evci, Bazlamaç, Kocaman ve Sakarlı yapılan sondaj çalışmalarımızın hepsi olumsuz neticelendi ya da bulunan su içilebilir çıkmadı. Çözüm arayışları neticesinde Akbucak’ta bulunan sondaj suyunun önce Köybucağı merkez depoya ardından Dereyol mahallemizdeki terfi merkezine daha sonrada Bazlamaç’taki arıtma tesisine ulaştırarak sırasıyla Kocaman ve Evci arıtma tesislerine ulaştırıldı. Sakarya mahallemiz için çalışmaları sürüyor. Gerek SASKİ Terme Şube Müdürlüğü, gerekse genel müdürlüğümüze bağlı ekipler hummalı bir çalışma ile 2 ay gibi kısa bir sürede yoğun 30 kilometrelik isale hattının 25 kilometrelik kısmını tamamladı” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.