Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

40 YILLIK SORUNA NEŞTER!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Atakum’un kırsal mahallerinde içme suyu ihtiyacını karşılayacak hat çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor

40 YILLIK SORUNA NEŞTER!
REKLAM ALANI
10 Nisan 2023 18:28

Samsun‘da ‘Hiç bir mahalle susuz kalmayacak’ diyerek çalışmalarını sürdüren SASKİ, Atakum ilçesine bağlı Aksu, Karakavuk ve Meyvalı Mahallelerinin su sorununa da neşter vurdu. Bölgeye 7 bin metre uzunluğunda içme suyu hattı döşeyecek olan ekipler şu ana kadar çalışmaların 5 bin 500 metresini tamamladı. Kalan kısmın tamamlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje sayesinde bölge halkına Selahattin Ereren İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden kesintisiz ve yeterli miktarda içme suyu temini sağlanacak. Çalışmalar Nisan ayının 15’i itibarıyla tamamlanacak.


Aksu, Karakavuk ve Meyvalı Mahallelerinin yaklaşık 40 yıldır devam eden su sorunu, yapımı devam eden yeni içme suyu hattı ile çözülüyor.

MAHALLELER YENİDEN HAYAT BULUYOR
Her yaz yaşadıkları su çilesinin sona ereceğini dile getiren Aksu Mahallesi Muhtarı Yılmaz Üçüncü, “Bu projeye çok ihtiyacımız vardı. Yazın sularımız yetmiyordu. Bu proje bittiğinde neredeyse 40 yıllık su sorunu çözülmüş olacak. Biz de heyecanlı bir şekilde çalışmaları takip ediyoruz. Susuz hiç bir şey olmuyor. Suyla birlikte mahallelerimize yeniden hayat gelecek. Mustafa başkanıma mahallem adına teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

BAŞKAN DEMİR VE EKİBİNE TEŞEKKÜR
8 mahallenin bu projeden faydalanacağını belirten Yukarı Aksu Mahalle Muhtarı İlhami Arslan, “Tankerlerle su taşımaktan kurtulacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı hizmetlerden dolayı çok memnunuz. Başkanım ‘Susuz köy, yolsuz köy bırakmayacağım’ demişti. Her yaptığı çalışma ile de sözünü tutuyor. Allah razı olsun başkanımızdan. Başta kendisine ve projede emeği olan tüm ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘EKİPLERİMİZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, özellikle kırsal bölgelerdeki mahallelerin su sorununu çözmek için SASKİ ekiplerinin gayretle ve özveriyle çalıştığını belirterek “Öyle mahallelerimiz var ki sorunu çözmek çok zor. Ama bu iş gönül işi. Sorunu çözmek de, suyu getirmek de bizim işimiz. 20 kilometre uzaklıktan suyu getirmemiz gerekiyor olsa bile biz o mahallemize suyu getireceğiz. Ne pahasına olursa olsun mutlaka insanlarımızı sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız. Bu amaç doğrultusunda ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Söz verdiğimiz gibi 2024’te içme suyu ve altyapı sorunu yaşayan mahallemiz kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.