Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

samsun’dan depremzedelere 2 tır dolusu gıda yardımı

Samsun Valiliği himayesinde hayırsever iş insanlarının katkılarıyla 2 tır dolusu kuru gıda Samsun’dan Elazığ ve Malatya’ya ulaşmak üzere yola çıktı.

samsun’dan depremzedelere 2 tır dolusu gıda yardımı
REKLAM ALANI
14 Şubat 2020 14:23 | Son Güncellenme: 14 Şubat 2020 14:32

Samsun Valiliği himayesinde hayırsever iş insanlarının katkılarıyla 2 tır dolusu kuru gıda Samsun’dan Elazığ ve Malatya’ya ulaşmak üzere yola çıktı. Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bu deprem Türk milletini bir araya getirdi” dedi.

Samsun’dan Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere gönderilmek üzere 2 tır dolusu bin 200 koli kuru gıda yardımı dualarla yola çıktı. Özel bir alışveriş merkezinin bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Allah herkesi depremlerden korusun. Gerçekten bu deprem Türk milletini bir araya getirdi. Yardımlaşma duygusu en iyi örneklerini gösteriyor. Biz bu yardımlarını AFAD başkanlığına bağlı olarak; Samsun, Elazığ ve Malatya AFAD olarak koordineli bir şekilde gönderiyoruz. Valiliğimizin uyarılarını dikkate alalım. Orada neye ihtiyaç duyuluyorsa onu gönderiyoruz. Geçen günlerde hayırseverlerimiz yardımıyla yatak, ranza gönderdik. Şuan da 2 tır kuru gıda göndereceğiz. Bende deprem bölgesinde çalıştım. Şuanda orada prefabrik evlere geçiliyor. İnsanlar çadırda çok fazla rahat edemiyor. O anlamda bakanlarımızın hala orada olması devletin, vatandaşıyla milletiyle beraber olmasının en güzel örnekleri veriliyor. Prefabrik konutlarda da sıcak yemek pişecek. Bu tür malzemelerin gönderilmesi şuan da çok daha ihtiyaç. Bin 200 koli yardımını yapan vatandaşlara teşekkür ediyorum. Türkiye bir deprem bölgesidir. Deprem gerçekliği unutmamız gerekiyor. O anlamda bütün tedbirlerimizi almamız gerekiyor” dedi.

“Dualarla uğurlandı”

Üzerlerinde ‘ Yüreğimiz Sizinle’ yazılı tırlar dualarla uğurlandı. Düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Samsun AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı, Samsun İl Jandarma Komutanı İbrahim Güven ve kurum müdürleri katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.