Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

5 Yıllık YATIRIM bilançosu: 28 MİLYAR LİRA!

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yapılan 1,2 milyar lira değerindeki yol, su ve altyapı yatırımları düzenlenen törenle hizmete girdi. Başkan Demir, 5 yılda 28 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını açıkladı

5 Yıllık YATIRIM bilançosu: 28 MİLYAR LİRA!
REKLAM ALANI
12 Kasım 2023 14:35

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince Tekkeköy ilçesinde 4,5 yılda 63 mahallede 28 bin metre sıcak asfalt, 36 bin metre beton yol, 192 bin metre sathi kaplama olmak üzere toplam 256 bin metre yol çalışması gerçekleştirildi. 136 kilometre yol genişletme çalışması yapıldı.

39 BİN METRELİK KANALİZASYON HATTI
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) çalışmalarıyla ilçede 25 mahalle suya kavuşturuldu. 263 bin metre içme suyu hattı döşendi, 22 adet içme suyu deposu ve 5 adet terfi merkezi inşa edildi. Sanayi bölgeleri başta olmak üzere ilçenin altyapı sorunlarını da çözen Büyükşehir Belediyesi 4,5 yılda 39 bin metre kanalizasyon boru hattı, 8 bin metre yağmursuyu boru hattı döşedi.

VALİ TAVLI ÖVDÜ, TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükşehir Belediyesince ilçede gerçekleştirilen yatırımlar için ‘Yol, Su ve Altyapı Yatırımları Hizmete Alma Töreni’ düzenlendi. Törende konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Çok güzel hizmetler yapıldığına tanıklık ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekkeköy’de hizmete alınan yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YUSUF ZİYA YILMAZ’DAN ÇALIŞANLARA UYARI
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmada, “AK Parti’nin kuruluş felsefesinde insana hizmet vardır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın var. İnsana hizmet ederseniz insanın hayır duasını alırsınız. İnsanın hayır duasını alırsanız Allah’ın da rızasını kazanırsınız. 2024 31 Mart seçimlerinde Allah’ın izni ile gümbür gümbür bir başarı öyküsü daha yazacağız. Şu anda elimizde olmayan birçok belediye başkanlığını da ilave olarak Allah’ın izniyle alacağız. Bu tesisleri yapmak çok güzeldir. İşletmek bu tesisleri kurmaktan daha önemlidir. Burada çalışanlar burası sizin ekmek kapınızdır. Eğer burayı yaşatmazsanız, bindiğiniz dalı kesmiş olursunuz” ifadelerini kullandı.

‘BÜTÇENİN YATIRIMA AYRILMASI ÖNEMLİ’
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, “Samsun’da büyük bir çaba var. Burada benim gördüğüm Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çok akıllı bir strateji var. Makine parkını kendisi kurmuş. Taş ocakları, boru makinaları asfalt plentleri, beton tesisleri, bunları kendisi kurdu ve maliyetleri çok daha düşük bir bedelle sağladığı için daha fazla yatırım yapabiliyor. Bu da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı önemli, akılcı işlerden bir tanesi. Bütçesinin büyük bölümünü yatırıma ayırması da ayrıca önemli” diye konuştu.

BAŞKAN DEMİR: BÖYLE PERFORMANS YOK
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Geçen seçimdeki seçim kampanyasında hatırlarsınız yaklaşık 5 milyar TL’lik bir yatırım planlamıştık. Bugün bir hesap yaptım ve 5 yılda 28 milyar TL’lik bir yatırım yapmışız. Kırsal altyapının tamamını bu yılsonuna bitiriyoruz. Bütçemizin yüzde 67’si doğrudan yatırıma gidiyor. Böyle bir performansı Türkiye’de yakalayan başka bir yerel yönetim yoktur. Bu tesisi şu an yapsak bu hali ile 170 milyon TL’yi tutuyor. Bugünkü fiyatlarla 80 milyon TL’lik bir kaynak üretmiş olduk. Türkiye’nin en kaliteli kilit parke ve bordürünü üretiyoruz. Kırsal altyapının tamamını sathi kaplama yaptığımız yolların tamamına da biz beton olarak yapma kararı aldık. Akabinde yeni hasır çelik üretme tesisinin kurulmasına karar verdik. Tekkeköy’de yol çalışmaları için harcadığımız para 262 milyon TL’dir. SASKİ’nin de yaptığı yatırımların da toplamı 311 milyon TL’dir. Yine bunların büyük bir bölümünü kendi ekiplerimiz ile yaptık. Bugünkü para ile yaklaşık 1 milyar 200 milyona mal olan yatırımlarımızı açılışını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

TOGAR: EN FAZLA GÖÇÜ TEKKEKÖY ALIYOR
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise, “Tekkeköy Samsun’un geçmişte belki unutulmuş ilçesi ama özellikle son 5 yıldır en hızlı gelişen, değişen ve son 3 yıldır en fazla göç alan ilçesidir. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği bulunanlara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek yatırımları hizmete aldı. Bordür, Kilit Parke ve Beton Boru Fabrikası sahasında düzenlenen törene ayrıca, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.