Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

‘BÜYÜK BİR ŞANS!..’

Metrekareye 53 kilo yağışın düştüğü Samsun’da sular altında kalan sanayi siteleri havadan görüntülendi.
Samsun Valisi Dağlı, “Tüm ekiplerimiz canla başla çalışıyor” dedi

‘BÜYÜK BİR ŞANS!..’
REKLAM ALANI
13 Haziran 2023 16:33

Samsun 1 hafta aranın ardından yine sele teslim oldu. Selin vurduğu Samsun’da durumun vahameti havadan çekilen dron görüntüleriyle daha da gözler önüne serildi. Canik’te bulunan Gülsan ve Eski Sanayi Sitelerindeki dükkanların tamamına yakını sel sularıyla kaplandı. Belediye ekipleri ve esnaflar dükkanlara dolan suları boşaltmaya çalışıyor. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, selin vurduğu Eski ve Gülsan Sanayi Sitelerinde incelemelerde bulundu.

VALİ DAĞLI'DAN AÇIKLAMA

‘TÜM EKİPLER CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR’
Vali Dağlı burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yağışlar gece boyunca devam etti. Metrekareye 53 kilo yağış düştü. Bu büyük bir yağış miktarı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarılarını kamuoyuna paylaşmıştık. Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy olmak üzeri bu yağıştan merkez ilçelerimiz etkilendi. Merkez ilçelerimizde okullarımızı tatil ettik. Yer yer su baskınları meydana geldi. Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyelerimizin ekipleri, AFAD’ımızın ekipleri çalışmalarına devam ediyorlar. AFAD olarak 21 ihbar aldık. Bunlara müdahale ediliyor. Can kaybımızın olmaması bizim için çok büyük bir şans. Samsunumuza geçmiş olsun. Vatandaşlarımızdan özellikle şuna dikkat etmelerini istiyoruz: Yağışlar yer yer hala devam ediyor. Bafra, Alaçam, Yakakent, Vezirköprü ilçelerinde devam etmekte. Buralarda da vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Tüm ekiplerimiz canla başla çalışmalara devam ediyorlar” dedi.

VALİ DAĞLI'DAN AÇIKLAMA

METREKAREYE 53 KİLO YAĞIŞ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de yaptığı açıklamada, “Samsun yoğun bir yağış aldı. Metrekareye 53 kilo yağış düştü. Geçen hafta yaşanan yağışa göre çok daha fazla. Yaralanma ve can kaybımız yok. Ekiplerimiz sahada çalışıyor. Su tahliye çalışmaları yapılıyor. Bugün akşam saatlerine kadar normale döner diye düşünüyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Belediyeevlerine yapılan altyapı tesisi eğer yapılmamış olsaydı bugün sanayiyi 30 santim değil, 1 metreye kadar su basardı. Onun çok faydası oldu. Tüm haziran ayında düşen ortalama yağmur 1,5-2 saatte yağdı. Gülsan Sanayi Sitesi Tobelen’e taşınacak” ifadelerini kullandı.

VALİ DAĞLI'DAN AÇIKLAMA

Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri sanayi bölgesindeki sel sularının tahliyesi için yoğun çalışma yürütüyor.

VALİ DAĞLI'DAN AÇIKLAMA

SAMSUN VALİSİ DAĞLI: “TÜM EKİPLERİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR” SAMSUN’DA SEL BÖLGESİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.