Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

50 YIL SONRA YENİDEN!

Samsun’da 50 yıl önce açılan 50’nci Yıl Lisesi mezunları, 50’inci yıldönümünde bir araya geldi

50 YIL SONRA   YENİDEN!
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2023 16:10 | Son Güncellenme: 18 Temmuz 2023 18:37

Samsun’da Cumhuriyet’in 50’nci yılında eğitim öğretime başlayan İlkadım İlçesi’ndeki 50’nci Yıl Lisesi’nin değişik dönem mezunları okul binasında geleneksel pilav gününde bir araya geldi. 130 kişinin katıldığı buluşma okul bahçesinde gerçekleşti.

Samsun'un EFSANE okulu

HÜSEYİN ÖĞRETMENDEN MÜZİK ZİYAFETİ
Yatılı okuyan öğrencilerin pansiyon bünyesinde yemek yendi. Tanışma ve konuşmaların ardından sınıflar gezilip herkes diktiği çam fidanların bulmaya çalıştı. Okulun hem öğrencisi hem de öğretmeni Hüseyin Yılmaz’ın müzik ziyafetinden sonra okul hatıraları konuşuldu.

Samsun'un EFSANE okulu

‘OKULUN ADI İADE EDİLSİN’ TALEBİ
2000 yılından sonra kademeli olarak kapatılan 50’nci Yıl Lisesi’nin şimdi Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla hizmet veriyor. Okulun adının iade edilmesini isteyen mezunlar okulun adının iadesi için imza topladılar.

Samsun'un EFSANE okulu

MEZUNLAR: EĞİTİMDE BİR MARKAYDI
Okulun mezunlarından Hasan Çatal pilav gününün pandemi dönemi hariç her yıl yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini belirtti. Okulun 1980 mezunlarından emekli öğretmen Adnan Aci ise 50. Yıl Lisesinin o dönemde eğitiminin bir marka olduğunu, Türkiye’de eğitimden sağlığa hukuktan bilim adamına her kademeye ve her mesleğe başarılı bürokratlar yetiştirdiğini belirterek okulun adının iadesini istediklerini ifade etti.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.