Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Samsun’da ‘YIKILAN KÖPRÜ’ tepkisi ‘HESABINI KİM VERECEK?’

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde, hizmet girmeden yıkılan köprü, tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP İlçe Yönetimi, “Bu köprünün hesabını kim verecek?” diye sordu

Samsun’da ‘YIKILAN KÖPRÜ’ tepkisi  ‘HESABINI KİM VERECEK?’
REKLAM ALANI
13 Kasım 2020 18:14

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde 10 mahallenin ilçe merkeziyle bağlantısını sağlayacak olan Çalköy Köprüsü’nün, kendi ağırlığına dayanamayıp yıkılmasının ardından bölgede incelemelerde bulunan CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, “Liyakatsiz kişilerce yapıldığı belli olan ve vatandaşın paralarının çöpe gitmesine sebep olan bu olayda bütün sorumlulardan hesap sorulmalıdır” açıklamasında bulundu.

‘VATANDAŞIN CANINA KAST ETTİLER’
CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, hizmete açılmadan yıkılan Çalköy Köprüsü’nde incelemelerde bulundu ve çevrede yurttaşlarla bir araya geldi. Kendi ağırlığına dayanamayıp çöken köprünün, henüz hizmete dâhi alınmamış olduğuna dikkat çeken Bayburtlu, “Kendi ağırlığını bile taşıyamayan bu köprüye, teknik açıdan kimler izin verdiyse, bu köprüyü kullanacak olan hemşehrilerimizin canına kast etmişlerdir” dedi.

BOŞA HARCANAN KAMU KAYNAKLARI
Onur Bayburtlu açıklamalarının devamın şunları söyledi:

“Teknik bilgi, deneyim, mevzuata uygunluk bunların hepsi çok önemli niteliklerdir. Fakat bu köprü yapılırken, bunların hepsi göz ardı edilmiş. Köprü projesinin bu mevkiyi bilmeyen veya görmeyen birileri tarafından çizildiği ortada. Köprü ayaklarının hangi yönlere bakacağı konusunda bile hata yapılmış. Ve sonunda ortaya işte böyle bir utanç tablosu çıkmıştır. Yıkılan, sadece köprü değil, sorumsuz yönetim anlayışıdır. Heba edilen zaman, boşa harcanan kamu kaynakları… Bunların hepsi vatandaşımızın yaşadığı kayıplardır. Yazık değil mi, bunca yatırımın israf edilmesine! Bunun zararı nasıl ve kimden tazmin edilecek? Bu köprü ya hizmete girdikten sonra çökseydi? Hukuken ve vicdanen, böyle bir felaketin hesabını hangi yetkili verebilir?”

Haber: Asel Sema UĞURLU

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.