Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun’da Atakum Çocuk Korosu, kamera karşısında ‘GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ…’

Samsun’da, Atakum Belediyesi Çocuk Korosu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısı için kamera karşısına geçti

Samsun’da Atakum Çocuk Korosu, kamera karşısında  ‘GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ…’
REKLAM ALANI
18 Kasım 2020 15:19

Atakum Belediyesi’nce, kentte yaşayan çocukların müzik becerileri geliştirmek ve ses eğitimi vermek için 5-13 yaş arası çocuklarla kurulan Atakum Belediyesi Çocuk Korosu, pandemi döneminde uzaktan eğitimle sürdürdüğü derslerinin ardından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü öncesinde bir araya geldi.

‘GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ’
Çakırlar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda klip çekimi gerçekleştiren koro, Edip Akbayram’ın sevilen şarkılarından ‘Güzel Günler Göreceğiz’i seslendirdi. Atakum’un eşsiz sonbahar güzelliğinin fon olduğu klipte, minikler tüm dünya çocukları için şarkı söyledi.

‘ATATÜRKÇÜ, PIRIL PIRIL ÇOCUKLAR’
Çocukların şarkı söylerken çok büyük bir mutluluk yaşadıklarını anlatan Atakum Belediyesi Çocuk Korosu Kurucu Şefi Arzu Çakır, “Koromuz, Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci’nin öncülüğünde 2020 yılının mart ayında kuruldu ancak pandemi nedeniyle maalesef çalışmalarına başlayamadı. İki aydır koro eğitmenimiz Volkan Sağlam ile çocuklarımızla uzaktan eğitim gerçekleştiriyoruz. Son üç dört dersimizi bir arada yaptık. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde farkındalık yaratmak adına koromuza klip çekmek istedik. Bir ay önce de çalışmalara başladık. Öğrencilerimiz, Edip Akbayram’dan ‘Güzel Günler Göreceğiz’ şarkısını seslendirdi. Çünkü şarkının içerisinde umut veren sözler var. Çocuklarımız, bu şarkıyı bütün dünya çocuklar için severek seslendirdi. Şarkıyı sadece sevmekle kalmayıp önemini ve anlamını da biliyorlar. Hepsi birbirinden güzel, pırıl pırıl Atatürkçü çocuklar. Koroda 40’a yakın çocuğumuz var; bu klipte de 20’den fazla çocuğumuz rol aldı” dedi.

ÇOCUK HAKLARI İÇİN ÖNEMLİ PANEL
Dünya Çocuk Hakları Günün’de Atakum Belediyesi’nin önemli bir panel gerçekleştireceğini ifade eden Çakır, “Saat 13.00’te, geçtiğimiz yıl Ordu’da öldürülen Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi Ceren Özdemir’in adını yaşatacak dans atölyesinin açılışını yapacağız. Açılış sonrasında da 13.30-16.00 saatleri arasında Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan katılımıyla ‘20 Kasım Çocuk Hakları Günü Paneli’ gerçekleştireceğiz. Panelde, Atakum Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci ve eşi Av. Gülay Deveci ile Samsun’dan çok değerli akademisyenler bizimle birlikte olacak. Bu klibi de panelde tüm dünya çocuklarının haklarına dikkat çekmek için paylaşacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.