Dolar 32,5881
Euro 34,8124
Altın 2.419,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

SIKI KONTROL!

Samsun’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle kente girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması başlatıldı

SIKI KONTROL!
REKLAM ALANI
15 Aralık 2020 19:16

Samsun‘da artan koronavirüs vakaları nedeniyle kente girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması başlatıldı vaka sayılarındaki artış oranı geçtiğimiz haftalarda yüzde 100’e kadar çıkan Samsun’da bu oranın düşürülmesi için yeni uygulamalar başlatıldı. Alınan yeni karar doğrultusunda, Samsun kent merkezine Ankara, Ordu ve Sinop güzergahında kara yolu üzerinde bulunan polis kontrol noktalarında HES kodu sorgulaması yapılmaya başlandı.

HES kodunda riskli görünen vatandaşların belirlenmesi üzerine 112 ekiplerine haber verilerek filyasyon ekipleri devreye giriyor. Kişi, sağlık durumuna göre karantina için Kredi ve Yurtlar Kurumu yada tedavi için hastaneye götürülüyor.

VALİ DAĞLI’DAN AÇIKLAMA
Öte yandan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, pandemi ile mücadelinin devam ettiğini, bu kapsamda yeni uygulamaya geçtiklerini söyledi. Samsun kent girişinde, 3 ayrı noktada HES kodu ile giriş uygulaması başlattıklarını belirten Vali Dağlı, “HES kodu olmadan kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu manada trafik ekiplerimiz, kolluk kuvvetlerimiz denetimlerini sürdürüyorlar. HES kodunu önemsiyoruz. HES kodu uygulamasına devam edeceğiz. Sanayi tesislerimiz var. 25’ten fazla işçi çalıştıran sanayi tesislerimizde de HES kodu uygulaması getirdik. Onlarla ilgili dün itibarıyla 15 tane ekip oluşturduk. Bu ekiplerimiz sanayi tesislerinin tamamını dolaşmaya başladılar” dedi.

-Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı.

3 NOKTADA KONTROL: Şehrin 3 giriş noktasında polis ekipleri araçları ile gelen vatandaşları durdurarak, HES kodu sorgulaması yaptı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.