Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

BAKAN NEBATİ’YE PARMAK SALLADI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısı sonrasında Hazine Bakanı Nebati ile AK Partili vekil Fuat Köktaş tartışması gündeme gelmişti. Bakan Nebati’ye parmak sallayan Köktaş o anları anlattı

BAKAN NEBATİ’YE PARMAK SALLADI MI?
REKLAM ALANI
19 Haziran 2022 15:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Haziran’da gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısı sonrasında Hazine Bakanı Nebati ile AK Partili vekil Fuat Köktaş’ın birbirine girdiği görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü.

‘BAKAN NEBATİ’YE PARMAK SALLADIĞI’ İDDİASI
Erdoğan’ın konuşmasının bitmesi ve daha sonra meclis kulisine çıkmasının ardından Bakan Nebati’nin yanına giden AK Partili vekil Köktaş, el kol hareketleri ile konuşarak Bakan Nebati’ye parmak sallamıştı. Araya eski Tarım Bakanı Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker girerken AK Partili vekil Köktaş o anları anlattı.

TARTIŞMANIN KONUSU, KENEVİR!
Gazete Durum’dan Emin Varol’un köşe yazısına göre FUAT Köktaş, Bakan Nebati ile yaptığı konuşmayı şöyle anlattı:

“Grup toplantısından sonra Bakan Nebati’nin yanına gittim. ‘Kenevir yetiştirmeye izin verilmesi konusunda ne yaptınız?’ diye sordum. Bakan, bu konuyu Bakanlar Kurulu’nda görüştüklerini söyledi. Ben de ona ‘bu konu 5 bakanı ilgilendiriyor. Hepiniz bir araya gelip görüştünüz mü?’ diye sordum. Bunu sorarken de el, kol ve parmaklarımı kullanınca siz de ‘bakana parmak sallıyor’ zannedip fotoğrafımızı çekmişsiniz. Ancak, Hükümet, kenevir ekimi konusunda, ‘uyuşturucu da da kullanıldığı’ için ihtiyatlı davranıyor.

UYUŞTURUCU KULLANILMASI DA ÖNLENEBİLİR
Aslında Kenevir’den uyuşturucu dışında yağ ve ilaç sanayiinde de çok şey yapılabilir. Bu konuyu ben çok araştırdım. Yurtdışında da bu konuyla ilgili çalıştım. Bakan’la bu konuyu konuştuk. Ama onlar temkinli davranıyorlar. Aslında hükümet belli bölgelerde buna izin verebilir. Yetiştirilen Kenevir de denetlenebilir. Uyuşturucu da kullanılması önlenebilir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.