Dolar 32,4124
Euro 34,7842
Altın 2.433,95
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Gecikmiş bir adım

Taşeronlar ile alakalı gelişmeler son derece memnuniyet vericidir diye sözlerine başlayan Usta; “Aslında gecikmiş de bir adımdır çünkü bütün siyasi partilerin kamuoyuna karşı bu konuda verilmiş sözleri vardı” dedi

Gecikmiş bir adım
REKLAM ALANI
8 Aralık 2017 22:22

MEVSİMLİK İŞÇİLER DE KADROYU HAK EDİYOR

Taşeron işçiler için düzenlemeler yapılırken, müjde bekleyen vatandaşlardan yoğun bir şekilde mesaj ve arama aldıklarını belirten Usta; “Bunlardan bir tanesi mevsimlik, sezonluk çalışan işçiler. Bu işçiler bilindiği üzere; Ormanda var, Çay İşletmelerinde var, Şeker Kurumunda var, Millî Eğitimde var, kamuda belli yerlerde bu tür işçilerimiz var. Bunların en az çalışanının da yirmi, yirmi beş yıllık hizmeti var. Zaten belli bir zamandan sonra yeni alım yapılmadı. En fazla altı ay çalıştıkları için işten çıkartıldıkları zaman içerisinde işsizlik sigortası ödeneğinden de faydalanamıyorlar. Yeni durumda çalışma sürelerinin, dokuz aya çıkartılması söz konusu. Ancak kadro konusunda mevsimlik işçilerin de taşeronlar kadar kadroyu hak ettiklerini düşünüyorum. Kadro verilmesinin, bu düzenlemenin içerisine alınmasının çok uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

NORMAL BİR İNSANIN 2 KATI KADAR BİR ÖMÜR GEREKİYOR

Mevsimlik işçilerin emeklilikle ilgili de problemleri olduğuna dikkat çeken Usta; “İşçi altı ay devlette çalışıyor ‘Kalan altı ayda da gitsin bir yerde çalışsın.’ diyemiyorsunuz. Özel sektör firması ‘Sen ne kadar süre çalışacaksın?’ diye soruyor. ‘En fazla altı ay çalışacağım.’ dendiğinde, o altı ay için kimse iş vermiyor. Dolayısıyla, normal bir insanın 2 katı kadar bir ömür gerekiyor bu insanların emekli olabilmesi için. Bu sıkıntıları Hükûmetin dikkate alması gerekir” diye ekledi.

MECLİS ARAŞTIRMASI ÖNERGESİ

Usta konunun daha detaylı incelenip, sonuçlanması için TBMM’de Meclis Araştırması Açılması için girişimlerde bulunduklarını da belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.