Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

EL KONULDU!

Samsun’da zabıta ekipleri tarafından yapılan market denetiminde son tüketim tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

EL KONULDU!
REKLAM ALANI
29 Kasım 2022 18:56

Samsun’da İlkadım Belediyesi ekipleri marketler zincirlerine yönelik fiyat denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon fiyatları ile kasa fiyatlarının karşılaştırılması gibi denetimlerin yanı sıra fahiş fiyat denetimi de yapıldı.

EL KONULDU!

BELEDİYEYE ŞİKAYETLER ARTTI
Son zamanlarda belediye iletişim merkezine vatandaşlar tarafından gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, marketlerde fiyat ve etiketleri kontrol etti. Market raflarını dolaşarak etiketleri inceleyen ekipler fahiş oranda fiyat artışının yanı sıra ürünlerin son kullanma tarihi ve rutin kontrollerini de ihmal etmedi. Denetimde son kullanım tarihi geçtiği belirlenerek el konulan; hazır yiyecek, pasta malzemesi, kaşar peyniri, et ve tavuk ürünleri İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

EL KONULDU!

HAKSIZ KAZANCA İZİN YOK
Zabıta ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat artışı yapmak isteyenlerle mücadelemizi aksatmıyoruz. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. İşletmeler ve marketler belirli aralıklar denetleniyor. Özellikle son zamanlarda kur üzerinden bahaneler üretip fiyat artışı yapanlara fırsat vermeyeceğiz. Esnaflarımızın bu hassasiyetleri göz önünde bulundurması gerekiyor. Misafirperverliğiyle, dürüstlüğüyle hak ve hukuk konusundaki titizliğiyle bilinen esnafımızın bu tarz bir girişimde bulunmayacağını umut ediyorum. Ancak her şeye rağmen bizler bu tür denetimlerimizi devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz alışveriş yaparken ürünlerin tarihini mutlaka kontrol etmeleri ve aksi bir durumla karşılaşmaları halinde; Alo 153 hattına bilgi verilmesini istiyoruz” dedi.

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.