Havza felaketi TBMM gündeminde CHP’Lİ ÇAN’DAN 3’LÜ TALEP!
Samsun’da, CHP Milletvekili Murat Çan, Havza ilçesindeki sel felaketini 3 ayrı başlıkta TBMM gündemine taşıdı
Samsun’un CHP’li Milletvekili Dr. Murat Çan, Havza’daki sel felaketi için kanun teklifi sundu ayrıca ‘Meclis Araştırması’ istedi ve İçişleri Bakanı’nının yanıtlaması istemiyle ‘Soru Önergesi’ verdi.
SEL BÖLGESİNDE İNCELEME
Bölgede selin etkilediği alanlarda incelemelerde bulunan Murat Çan ayrıca, afetin yaralarının sarılması adına yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden ve Havzalılardan bilgiler aldı.
‘AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN’
Sel ve su baskınlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine de taşıyan Murat Çan, ilk olarak ‘Havza’nın afet bölgesi ilan edilmesine ilişkin’ kanun teklifinde bulundu. Murat Çan, soru önergesinde ise Havza’da yaşanan selin yalnızca aşırı yağışla açıklanamayacağını savundu ve plansız kentleşme, yetersiz altyapı yatırımları, dere yataklarına müdahale ve bilimsel esaslardan uzak imar uygulamalarının felaketin etkisini artırdığını belirtti.
KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ….
Önergede, selden en çok ilçe merkezindeki ticarethaneler, dükkanlar ve KOBİ’lerin zarar gördüğünü ifade eden Murat, özellikle Kurban Bayramı öncesi ticari hareketliliğin beklendiği bir dönemde yaşanan felaketin esnaf açısından ağır ekonomik sonuçlar doğurduğuna dikkati çekti.



