Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Adam gibi adam olabilmek!

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

Adam gibi adam olabilmek!
REKLAM ALANI
19 Eylül 2019 12:45

Üç, beş kuruşluk dünya menfaati için; kişiliğini, şahsiyetini ve dürüstlüğünü satma! Her daim dik dur ki; “helal olsun adama; adam, adam gibi adam, adamın dibi” desinler!
Gelip geçici dünya menfaati, şan, şöhret ve para kazanma hırsı; bil ki sana çok şeyler kazandırmaz ama geçici olarak paranın gücüyle, bazı şeyleri satın alabilirsin ama sağlam bir kişiliği, insanı ve insanlığı asla parayla satın alamazsın!
Farz edelim ki parayla emrinde birçok hizmetkârların, adamların ve çevren var! Eee; peki bunlar da o servetin de bir gün elden gidince neyi satın alacaksın? Bir de sakın unutma ki sağlık çok önemli bir konu olup buna da ayrıca dikkat et!
O nedenle diyorum ki; arkadaş, sen her zaman menfaatçıların zoruyla değil; yüreğinin sesiyle, vicdanının sesiyle, gönül gözün ile dünyayı ve hayatı temiz görmeye devam et!
Belki bu uğurda, bu yolda çok yorulacak, mücadele edecek ve ter dökeceksin, çileler de çekeceksin ama sonuçta emeline, isteklerine kavuşacaksın! Yeter ki o güç, o istek ve o irade seninle olsun!
İşte, dünyaya geldik gidiyoruz. Kefenin cebi yok ki paralarımızı da götürelim! Orada sadece hâlis emeller, emekler ve mahşer denilen o büyük günün hesabı olacak!
Yoksa senin altın, gümüş yemek takımların, romantik sofraların, ipekten giysilerin, han- âmâm, arabaların, evini yatın- katın olmuş neye yarar ki!
Adam gibi adam olamazsan, bu toplumda yerin olmaz. Bir de bu toplum maalesef paraya tama etmiş ki; Allah sonumuzu hayreylesin inşallah!
Sevgi, saygı, hatır- gönül bilenlere, kul hakkından sakınanlara ve yorgun- argın akşam çocuklarına, evine helal ekmek, nimet götüren o adam gibi adamlara selam ve helal olsun!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.