Dolar 32,5488
Euro 34,8520
Altın 2.427,88
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Akcagöz; Sorunları görmezlikten geliyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün, Türkiye’deki intihar vakalarıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yazılı soru önergesi vermesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Akcagöz; Sorunları görmezlikten geliyorlar
REKLAM ALANI
10 Ekim 2017 19:41

“OHAL İLE İDARE EDİLEN BİR MEMLEKETİZ”

Özelikle son 1 yılda ülkedeki intihar vakalarının anormal derecede arttığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Öncelikle, Balıkesir Milletvekilimiz Mehmet Tüm’e, bir soru önergesi ile hassas olan bu konuyu ülke gündemine taşıdığı için teşekkür ederim. İntihar Vakalarının artmasındaki en önemli etkenin ekonomik sıkıntılar olduğunu görüyoruz. İşsizlik, insanı bunalıma sürükleyen büyük bir olumsuzluk olarak karşımızda duruyor. İnsanların, geleceğe dair umutları mı tükeniyor? Artık OHAL ile idare edilen bir memleketiz. Televizyon kanallarında savaş tam tamları. İnsanı psikolojik buhrana sürükleyecek her şey mevcut. Ancak, İntihar vakalarındaki artışı sadece psikolojik etkenlerle açıklamaya kalkmak, sorunu görmezden gelmek anlamına gelir. “ dedi.

“İSTİHDAM ALANLARI YARATILMALI”

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, konuya ilişkin şunları söyledi: “Gün geçmiyor ki, gazetelerde bir intihar haberi okumayalım. Gün geçmiyor ki, bir intihar haberiyle sarsılmayalım. Samsun’da da intihar vakaları sıkça yaşanır oldu. Bunun sebebi nedir? Geçen gün partili bir ablamız intihar etti, yaşamına son verdi. Kadın kollarında uzun yıllar beraber çalıştık. Onun da, ekonomik sıkıntılar içinde olduğu söyleniyor. İnsan, hayatına son vermeyi göze alacak duruma geldiyse, bu konunun her açıdan incelenmesi gerek. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü acaba Samsun’da böyle bir çalışma yapıyor mu? Samsun’da 1 yıl içinde kaç kişi intihar etti? Bunların ne kadarı ekonomik sebeplidir? Bunlar bütünüyle kafamızda soru işareti olarak durmaktadır. İşsizliği azaltacak tedbirler alınmalı, gerekli istihdam alanları yaratılmalı; insanlar, kendilerini intihara sürükleyecek psikolojik zeminden uzaklaştırılmalıdır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.