Dolar 32,4715
Euro 34,7704
Altın 2.477,77
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

“AKP’nin Samsun’da işi bitti”

CHP Samsun Milletvekili aday adayı Av.Tufan Akcagöz, Çarşamba Ziraat Odasını ziyaret etti

“AKP’nin Samsun’da işi bitti”
REKLAM ALANI
3 Mayıs 2018 23:33

Oda Başkanı Muammer Aydemir’le bir araya gelen Akcagöz, ‘Çarşamba çiftçisi dertli’ dedi. Çarşamba ovasının gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılamadığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Çarşamba ovası, Yeşilırmak’ın oluşturduğu, oldukça verimli olan delta ovasının üzerindedir. Yeşilırmak’ın suladığı ova, tarıma son derece elverişlidir ve ülkemizin en verimli ovalarındandır. Ancak bu potansiyel, yeteri kadar değerlendirilmemektedir. Çarşamba’da tarım,  tüm Türkiye’ye üretim yapacak kadar gelişmişti, şimdi ne oldu? Samsun, mısır üretiminde Türkiye’nin %39’unu sağlarken, mısırın büyük çoğunluğunu da Çarşamba ilçesinden elde ediyordu. Çarşamba’mızda yılda ortalama 42.346 kg. tütün yetiştirilmekteydi, ne oldu? Tarım düşmanı, üreticinin düşmanı bir hükümetle karşı karşıyayız. Şeker fabrikamız vardı. Önce çiftçinin şeker pancarı ekmesini yasakladılar, sonra şimdi şeker fabrikalarını kapatıyorlar. Özelleştirme adı altında devletin öz varlıklarını peşkeş çekiyorlar.” dedi.

 

“ALLAH KİMSEYİ YUSUF ZİYA YILMAZ’IN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN”

Milletvekili adaylığı için istifa eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın durumunu da değerlendiren Akcagöz, “Allah kimseyi Yusuf Ziya beyin düştüğü duruma düşürmesin. Bir kaç gündür kamuoyuna bakıyorum. Millette hem bir rahatlama, hem de bir gerginlik var. Rahatlama var çünkü Yusuf Ziya Yılmaz’ın gidişinin, Samsun için müthiş bir gelişme olduğunu düşünenler çoğunlukta. Gerginlik var, çünkü vatandaşlar Samsun’u katrilyonlarca borca sokmuş ve telafisi imkânsız zararları bırakıp gitmiş birini Ankara’da görmek istemiyorlar. Haber yorumlarına bakıyorum, herkes kendisine tepkili. Dolmuş şoförleri bile yıllardır neler çektiklerini anlatıyorlar. Samsun, 1999 yılından bu yana, yani yaklaşık 20 yıldır, ‘ben yaparım olur’ mantığıyla yönetiliyor. Bir hat istikameti belirlenecek, vatandaşa soran yok. Dolmuşçu esnafının yıllardır Samsun’da neler çektiğini yakından biliyorum. İlçe otobüslerinin durumu da hemen hemen aynı. Çarşamba’dan Atakum’a gitmek isteyen bir vatandaş 3 vasıta değiştirmek zorunda. Allah’tan reva mıdır? Şimdi bu kötü dönem, bir anlamda son bulmuş görünüyor ama yetmez. Yapılacak olan şudur. Yapılacak olan, halktan yana politikalar üreten bir sosyal demokrat belediyeyi yeniden kazandırmaktır. Samsun, özelde böyle. Genelde farklı mı? Genelde de durum aynı. AKP’li Milletvekillerinin karnesine bakın, hepsi zayıftır. Samsun için ne yaptılar? Koca bir hiç. O halde, diyebiliriz ki, AKP’nin Samsun’da işi bitmiştir. Bu böyle biline. Samsun halkı, gereğini yapacak ve 24 Haziran için kurtuluşa imza atacak. İttifak da gerçekleşti. Hayırlı uğurlu olsun. Gerisini onlar düşünsün. Hepimizi güzel günler bekliyor.” diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, genel seçimlerin ülkeye ve Samsun’a hayır getirmesini dilediklerini belirtti ve Milletvekili aday adayı olan Tufan Akcagöz’e başarılar diledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.