Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Alış; Tarihi Yıkmak Yerine Satın Aldı

Alış; Tarihi Yıkmak Yerine Satın Aldı
REKLAM ALANI
5 Ekim 2015 23:54 | Son Güncellenme: 5 Ekim 2015 23:56

Bafra Alış pide işletmeleri yönetim kurulu başkanı Fethi Alış İlçenin Cumhuriyet mahallesinde yıkılmaya yüz tutan eski köşkü satın aldığını göz göre göre yıkılmasına gönlünün razı gelmediğini belirtti.

Fethi Alış, ” Satın aldığım bu eski evi yıkıp yerine güzel bir bahçeli pide salonu yapmaktı. Binayı satın aldıktan sonra binanın yapılışını, o emeği o güzelliği ve binaya ait özel kubbeli hamamı, Kiler ve su kuyularını görünce köşkün bahçesinde oturduğum sandalyede gözlerimi kapattım ve asırlık bu köşkte kimler nasıl ve nelerin yaşadığını düşündüm. İşte o an karar verdim. Köşkü aslına uygun olarak Restore ederek, “Bafra Alış Pide Köşkü” olarak tüm halkımızın hizmetine açmaya karar kıldık. Bu düşüncemizi Bafra Kaymakamımız Sayın Halis Arslan beye ilettik. Çok kısa sonra bahsettiğimiz köşkü birlikte gezerek projemiz hakkında daha geniş bilgi verdik ” açıklamasını yaptı.

Bafra Kaymakamı  Halis Arslan, İlçemizde her gecen gün yok olan eski mimariye sahip, geçmişten günümüze ayakta kalmayı başarabilen, Bafra evlerinin kültürel değerlerin korunarak geleceğe aktarılması adına olumlu bir adım olduğunu belirten Kaymakam Arslan, ” İlçemizde yer alan sivil ve anıtsal taşınmaz varlıkların onarımı yapılarak geleceğe taşınması için devletimizin ilgili kurumlarıyla uyum içerisinde çalışıyoruz. İş adamı Fethi Alış bu düşüncesini bana aktardı. Yıkılmaya yüz tutmuş  asırlık binayı yeniden Restore ederek geleceğe taşıma çabaları bir çok iş adamına da örnek olacağını düşünüyorum. Bu anlamda örnek davtarihiranış gösteren Fethi Alış’ı tebrik ediyorum”  dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.