Dolar 32,5762
Euro 34,9963
Altın 2.463,44
BİST 9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘ALO 153’Ü ARAYIN!..’

Samsun’da İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri ürünlerin kasa fiyatı ile etiket fiyatına yönelik denetimlerini sıkılaştırırken Başkan Demirtaş, vatandaşlara ALO 153 ihbar hattını kullanmaları çağrısını yaptı

‘ALO 153’Ü ARAYIN!..’
REKLAM ALANI
9 Şubat 2021 17:12 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2021 17:25

Samsun’da İlkadım Belediye Zabıta ekipleri, fahiş fiyat artışlarına yönelik ilçe genelinde tüm marketlerde etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki tutarsızlığa yönelik fiyat denetimi yaptı.

KASA ÇIKIŞ FİYATI
Son dönemde girdi maliyetlerindeki artış bahanesiyle fahiş zam yapan firmalara karşı hem devlet hem de vatandaş topyekun bir mücadeleye girişirken, İlkadım Belediyesi de bu konuda denetimlerine hız verdi. Vatandaşların markette en sık karşılaştığı sorunlardan birisi olan ürünün kasa çıkış fiyatının reyonda yazan fiyattan pahalı olmasını mercek altına alan zabıta ekipleri, fiyatlar arasındaki uygunluğu denetledi. Denetimlerde marketlerde fiyat, etiket ve reyon-kasa fiyat çıkış kontrol edilirken, evrakları eksik olan, fiyat etiketleri bulunmayan, reyon ve kasa fiyatları farklı olan 3 işyerlerine tutanak tutuldu. Ekipler market raflarındaki ürünlerin hijyen, genel temizlik ve son kullanım tarihlerine tek tek baktı.

DEMİRTAŞ: VATANDAŞ ARASIN
Kendi sorumluluk sahalarında ekiplerin gün ve saat belirlemeden rutin denetimlerine aralıksız devam ederek haksız ve fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmeye çalıştıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde kendi sorumluluk sahamızdaki marketlerde denetimlerimizi sıkılaştırdık. Özellikle ilçe halkın tarafında çağrı merkezlerimize gelen şikayetler doğrultusunda büyük tepkilere neden olan marketlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki farklılıklarına yönelik olası fiyat tutarsızlığının önüne geçmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu tür şikayetlerini tespit ettikleri taktirde bizlere Alo 153 ihbar hattına başvurabilirler” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.