Dolar 32,6103
Euro 34,6845
Altın 2.525,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘ARTIK İYİ OLMAK YETMEZ!..’

Online bir etkinliğe katılan Samsun OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, öğrencilere, “Verilenle yetinirseniz bu yarışta geride kalırsınız. Artık iyi olmak yetmiyor, çok iyi olmanız gerekiyor” diye seslendi

‘ARTIK İYİ OLMAK YETMEZ!..’
REKLAM ALANI
24 Mayıs 2021 16:42

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Öğrenci eninde sonunda diploma sahibi olur fakat eğitim-öğretim sürecinde kazandığı donanımlar onu başarılı kılar. Siz, verilenle yetinirseniz bu yarışta geride kalırsınız” dedi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü bünyesindeki Proses Topluluğu; çevrim içi (online) formatta düzenlediği “5N1K” adlı etkinliğe alanlarında uzmanlaşmış ve başarılı kişileri davet ederek mezun adayı öğrencilere kariyer planlamaları ve gelecek hedeflerinde kılavuzluk etti.

BAŞARININ ANAHTARI: 5N1K
Bir sorular bütünü ve planlama metodu olarak eskiden bu yana gazetecilik mesleğinde kullanılan ancak günümüzde işlevselliği birçok farklı disiplinde de yayılım gösteren 5N1K’nın (Ne, nasıl, ne zaman, neden, nerede ve kim soruları) başlık olarak belirlendiği etkinlik 2 gün boyunca devam etti.

‘KENDİNİZİ ORTAYA KOYMALISINIZ’
Programın açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversite eğitiminde öğrencinin kazandığı beceri ve donanımın belirleyici olduğunu dikkat çekerek, “Pandemi döneminde üşenmeyip, vaktini ayırarak bu etkinliği düzenleyen tüm hocalarıma, liderlik yapan arkadaşlara ve katılım sağlayan öğrencilere çok teşekkür ederim. Artık yaşadığımız modern dünyada ne yaptığımızdan çok bunu neden ve nasıl yaptığımız daha önemli. Bir öğrencinin eğitim hayatının tamamı değerlidir ama özellikle üniversite hayatı, bir yetkinlik kazanım süreci olduğundan ve sonraki hayatınızı şekillendirdiğinden farklı öneme sahiptir. Üniversiteyi yeterliliklerin kazanım alanı olarak görmek gerekiyor. Öğrenci eninde sonunda diploma sahibi olur fakat eğitim-öğretim sürecinde kazandığı donanımlar onu başarılı kılar. Siz, verilenle yetinirseniz bu yarışta geride kalırsınız. Bu yolculukta kazanımları içselleştirerek kendinizi ortaya koymanız gerekiyor. Bilginin peşinde koşmanız ve tecrübe edinmek için çabalamanız çok değerli” dedi.

‘SADECE DERS ÇALIŞMAKLA OLMAZ…’
Sadece ders çalışarak üniversite hayatını tamamlamanın yeterli olmadığının altını çizen Prof. Dr. Yavuz Ünal, konuşmasını “Üniversite hayatında sınavlardan yüksek not almak, derslere katılım sağlamak tek başına yeterli değil artık. Çalışma hayatının sizden istediği, donanımlı olmanız. Artık iyi olmak yetmiyor, çok iyi olmanız gerekiyor. Kendinize yaptığınız yatırımları arttırarak rakiplerinizin önüne geçmeniz, sizi ileriye taşıyacak. Biz üniversite olarak bu noktada elimizden gelen çabayı, projeleri ve planlamaları yapmaya çalışıyoruz. Ama bu tek taraflı gerçekleşebilecek bir durum değil. Sonuçta her şey sizde bitiyor” sözleriyle noktaladı.

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.