Dolar 32,5853
Euro 34,8176
Altın 2.412,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

‘ARTIK YETER…’

Samsun’da ‘Ziraat Odaları’ başkanları, fındıkta fiyatın açıklanmamasına tepki göstererek, “32 liradan aşağıya taban fiyat, çiftçiyi mağdur eder” dedi

‘ARTIK YETER…’
REKLAM ALANI
11 Ağustos 2021 16:48

Samsun’da ziraat odası başkanları, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir’in ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, fındık fiyatının açıklanmaması eleştirildi, taban fiyatın en az 32 lira olması gerektiği vurgulandı.

FINDIK, AYÇİÇEĞİ, ÇELTİK
Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından gönderilen mesajın okunmasının ardından tarımsal gündeme dair toplantı gerçekleştiren oda başkanları, özellikle fındık, ayçiceği, çeltik gibi ürünlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AÇIKLANMAYAN FİYAT ZARAR ETTİRİYOR
Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son 2 yıldır hasat dönemi öncesi açıklanan fındık taban fiyatının bu sezon henüz açıklanmaması ve bunun sonucundaki belirsizlik ortamı üreticiyi mağdur etmektedir. 2021 yılı fındık taban fiyatının 32 ile 35 TL arasında olmasını bekliyoruz. Bu fiyatların altında olabilecek rakamlar fındık üreticisini mağdur edecektir.
2020 yılında ayçiçek fiyatı açıklanmadığı için ayçiçek üreticisi ton başına 110 ile 1200 TL zarar etmiştir. Bundan dolayı 2021 yılı için ağustos ayında ayçiçek alım fiyatının bir an önce açıklanması gerekir. Çeltik fiyatının da yine bir an önce, girdi fiyatları hesaplanarak çiftçiyi mağdur etmeyecek şekilde duyurulmalıdır. Tarım Kredi Kooperatifi’nin(TKK) ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin(TMO) bu ay bitmeden çeltik fiyatını açıklaması gerekir.”

Toplantıya İlkadım Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş ve ev sahibi olarak Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.