Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

AŞI YOKSA AVLANMAK DA YOK!

Karadeniz’de av yasağıyla teknelerini limana demirleyen balıkçılar, ağlarını imece usulü onarırken, Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği’nce koronavirüs aşısı olmayan balıkçıların denize açılması yasaklandı

AŞI YOKSA  AVLANMAK DA YOK!
REKLAM ALANI
5 Ağustos 2021 19:23

Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, “Koronavirüse karşı sıkı tedbirler aldık, aşı yaptırmayan balıkçılar, denize açılamayacak hatta limana dahi alınmayacak” açıklamasında bulundu.

1 EYLÜL’Ü İPLE ÇEKİYORLAR
Denizlerde 15 Nisan’da sona eren balık avı sezonu, 1 Eylül’de yeniden başlayacak. ‘Vira bismillah’ diyecek olan balıkçılar, av sezonu için hazırlıklara başladı. Karadeniz’de av yasağıyla teknelerini limana demirleyen balıkçılar, ağlarını imece usulü onarıyor. Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği ise koronavirüs aşısı olmayan balıkçıların denize açılmasını yasakladı.

Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, bu yıl aşısız balıkçıların tekneye alınmayacağını belirterek, şunları söyledi:

“Nerkese söylüyoruz; lütfen aşınızı olun ve aşı olmadan denize gelmeyin. Çünkü denize gidiyorsun ve bizi komple karantinaya alıyorlar. Bu sektörü çok etkiliyor. Yani 1 kişiye bulaştığında, tekne içindeki 15 personel karantinaya alınıyor. Onun için lütfen herkes aşı olsun. Bu hem bizim için hem kendileri için gerekiyor. Koronavirüse karşı sıkı tedbirler aldık, aşı yaptırmayan balıkçılar denize açılamayacak hatta limana dahi alınmayacak. Bunda kesin kararlıyız. Şu an limanın içerisinde herkes aşı yaptırmış. 1 haftadan beri herkesle iletişim halindeyiz, birinci doz aşılarını oldular. Ben 2’nci doz aşımı 2 ay önce oldum, 3’üncü doz aşımı da olacağım.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.