Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘ASLA DOKTOR OLAMADIK!..’

Samsun’da Tıp Fakültesi’ni 1’incilikle bitiren 2 çiçeği burnunda doktor, açıklamalarıyla mezuniyete damga vurdu. Dönem 1’incileri, “Hekimlikten uzaklaştırıldık, sekreter ve hemşire olduk” açıklamasında bulundu

‘ASLA DOKTOR OLAMADIK!..’
REKLAM ALANI
26 Haziran 2023 14:18

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olan 303 öğrenci diploma heyecanı yaşadı. Dönem 1’incisi 2 çiçeği burnunda doktor OMÜ yönetimine, “Hekimlikten uzaklaştırıldık; hasta bakıcı, sekreter ve hemşire olduk” siteminde bulundu.

DOKTOR

OMÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Törende Amasya Üniversitesi’nden 14 öğrenci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden ise 289 öğrenci mezun oldu. Mezuniyet töreninde konuşma yapan Türkçe ve İngilizce dönem birincileri, OMÜ’nün intörn doktorlara uyguladığı muamele ve verdiği görevleri eleştirdi. Öğrencilerin konuşması diğer öğrenciler ve aileler tarafından ayakta alkışlandı. Öğrenciler doktorluğa geçiş dönemi olan intörnlük döneminde OMÜ tarafından daha çok alt hizmetlerde kullanıldıklarını iddia etti.

DOKTOR

‘GÖREVİMİZ OLMAYAN İŞLERİ YAPTIRDILAR’
Eğitimin son yıllarında doktorluk yerine OMÜ tarafından görevleri dışında çalıştırıldıklarını ileri süren OMÜ Tıp Fakültesi Türkçe dönem 1’incisi Aleyna Doğu, “Bu yılın amacı bilgilerimizi kullanmak, hasta takibi ve tedavisini yapabilmektir. Biz bu şekilde bu yılın geçeceğini zannederken çoğu zaman kendimizi doktor olarak hissedemedik, beklediğimiz saygıyı göremedik. Birçok yerde ne yazık ki görevimiz olmayan, bizlere katkı sağlamayan işleri yapmak zorunda kaldık. Aslında hepimizin isteği 1 yıl boyunca personel eksikliğini gidermek değil, sahaya daha deneyimli bir hekim olarak çıkabilmekti” dedi.

DOKTOR

‘HASTA BAKICILIK, SEKRETERLİK YAPTIRILDI’
İntörnlük boyunca doktorluktan uzaklaştırıldıklarını vurgulayan OMÜ Tıp Fakültesi İngilizce dönem 1’incisi Hadis Vatansever ise, “Eğitim hayatımızda özellikle son senemiz olan intörnlük zamanında karşılaştığımız bazı zorluklardan bahsedeyim. İntörnlük dönemi; asistan hekimlerden, hocalardan kriz anlarını yönetmeyi, hasta takip etmeyi öğrendiği, hekimliğe ilk adım attığı dönemdir. OMÜ’nün intörnleri olarak biz; çoğu zaman hemşire, bazen personel bazen hasta bakıcı, bazense sekreter olduk ama asla hekim olmadık, hekim gibi hissettirilmedik. 100’lerce EKG çektik, binlerce kan aldık, 100’lerce sonda taktık, bazen sırf sedye çekmek için ameliyathaneye çağrıldık, koridorda hastaları çağırmakla görevlendirildik, elimizde tartıyla oda oda gezip hasta tarttık. Hiç uyumadan saat başı kan şekeri baktık. Sonuç olarak burada intörnlük döneminde hekimliğe yaklaşmaktan çok hekimlikten uzaklaştırıldık” diye konuştu.

DOKTOR

Dün OMÜ Rektör Yardımcılığı görevine getirilen Prof. Dr. Murat Terzi, kendi mezun olduğu dönemde de öğrencilerin konuşmasına benzer bir konuşma yaptığını ifade ederek, yeni doktorlara başarı diledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, “Fakültemiz bugün 45’inci dönem mezunlarını veriyor. Burada diploma alacak öğrenciler, ailelerine çok şey borçlu. Aileler çocuklarını okutmak ve birer doktor olmaları için büyük çaba harcadılar” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.