Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

ATA OCAĞI HİZMETTE!

Samsun’da yaşlıların sosyal hayatın içerisinde, ailelerinden kopmadan hoşça vakit geçirebileceği bir merkez olan ‘Ata Ocağı’nın ilki hizmete açıldı

ATA OCAĞI HİZMETTE!
REKLAM ALANI
18 Mart 2024 20:19

Samsun’da İlkadım Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılan ‘Ata Ocağı’, Derebahçe Mahallesi’nde düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Huzurevlerinden farklı bir konsepti olan Ata Ocağı’na gitmek isteyen yaşlılar sabah evlerinden alınıyor, akşam ise tekrar evlerine bırakılıyor.

ATA OCAĞI

KONSERLER, EL İŞLERİ, SOHBETLER
İlkadım Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafında gün içinde yapılan mini konserler, el işleri, hobi çalışmaları gibi farklı etkinliklerle yaşlı vatandaşlar hem sosyalleşiyor hem de hoşça vakit geçiriyor. Birden çok yaşlı vatandaş Ata Ocağı’na gelerek birbirileriyle sohbet etme imkanı buluyor.

ATA OCAĞI

‘BAŞKA MAHALLELERE DE YAYILACAK’
Açılış töreninde konuşan İlkadım Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş, projenin Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, “Biz bu Ata Ocağı’na başladığımızda personelimin gözünde şunu gördüm: ‘Başkan bir şey yapıyor ama çok mantıklı bir şey değil.’ Böyle bir bakış açısı içerisindeydiler. Şimdi ben 1975 senesinde Samsun’da ayrıldım. 2008 senesinde geri döndüm. Samsun’da herkesi tanır, selam vere vere gider, gelirdik. Bütün hayalimizde Samsun öyle duruyor, biz herkesi kucaklayacağız sanıyoruz. Geri geldim ki tanıdığım adam kalmamış. Belli bir yaştan sonra dert ortağı olan candan arkadaş edinmek çok kolay değildir. Çocuklar büyüyor, iş güç sahibi oluyor ve büyüklerimize gereken zamanı ayıramıyor. Bir baba 10 evladına bakıyor, 10 tane evlat bir babaya bakamıyor. İşte biz bunu fark ettiğimiz için ilk Ata Ocağı’nı burada açtık. İnşallah diğer mahallelere de yayacağız. Büyüklerimiz kendi aralarında sohbet ettikleri gibi aynı zamanda kültür müdürlüğümüzün etkinliklerinde de yararlanıyorlar. Kültür müdürlüğümüz arada burada konser veriyor. Yaşlılarımızı evlerinden sabah alıyoruz, akşam olunca da evlerine dağıtıyoruz. Yaşlılarımız gününü böyle dolu geçirmiş oluyor. Güzel bir gün geçirmelerine yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Ata Ocağı projemiz ülkemizde ilk. İnşallah Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

ATA OCAĞI

Açılıştan sonra Başkan Demirtaş, Ata Ocağı’nda yaşlı vatandaşlar sohbet etti. Açılışa ayrıca İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekçi de katıldı.

ATA OCAĞI
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.